Kommentarer

 • Hej!
  Hoppas att ni tar hänsyn i eran inventering av vissa av oss redan betalar extra för t.ex. en hällspis,vilket idag är standard men inte då jag fick min spis utbytt.
  En extra avgift på 28:-/månad som höjs varje år med samma procenthöjning som hyran vilket jag anser är fel.
  Rolf
 • Hej Rolf!

  Tack för att du kontaktar oss,

  Tillvalen kommer att finnas kvar som tillval och innebär därmed inte pluspoäng i värderingen av din bostad. Du riskerar därför inte att betala dubbelt för pluspoäng och tillval.

  Vänliga hälsningar
  Sara Kundservice
 • Hej!
  Spisen var för mej inget tillval då ni inte hade något annat att erbjuda,trots detta så måste man betala extra för den vilken dem som får spisen utbytt idag slipper,vilket för mej är mycket märkligt,ingen skall behöva betala extra för något som faktiskt ingår i lägenheten.
  Rolf
 • Hej igen.

  En del av den nya bruksvärde-modellen innebär att man betalar hyra utifrån den standard man har. Exakt vad det innebär för varje enskild bostad kommer vi informera om senare i höst.

  Vänliga hälsingar
  Yvette Kundservice
 • Jag är besviken på denna inventering. Det finns ingen bedömning av skicket på bostaden? Tex är det för mig stor skillnad på en plastmatta i mycket enkel kvalitet, som finns i vår bostad, och en linoleummatta som faktiskt är ett mycket bra material.  Vi betalar själva för varmvatten och uppvärmning, men vilket energivärde har huset? Hur bra är elelementen? Hur fungerar ventilationen? Vilket K-värde har fönster och ytterdörr? Varför finns inte elmätare i lägenheten så att man kan kontrollera elförbrukningen? Finns jordfelbrytare? Finns det en plan för löpande underhåll som delges hyresgästerna?
  Inger
 • Hej Inger!

  Tack för att du kontaktar oss,

  En del av hyressättningen utgår från de egenskaper och den utrustning som finns eller saknas i bostaden. Exempel på det kan vara diskmaskin, balkong och vad du har för golv. Det är skillnad mellan ett bruksvärde på en bostad och om den är i behov av renovering eller inte. Inventeringen är en del i arbetet med att ta fram en ny metod för hyressättning. Den handlar inte om att inventera till exempel slitage eller sådant eller fel. Behov av renovering eller underhåll är frågor för våra fastighetsförvaltare att ta ställning till (utanför det här projektet).

  Vänliga hälsningar
  Sara Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.