Solceller i affärssyfte?

Jag siter o funderar på att bygga en Mack för el bilar. då jag inte har egek kapital så moste jag besvära många och ofta om ekonomiskt information. jag tengte sätta upp solceller på en tomt cid väg 147 i slite. jag tenker med flit överprodusera o räkna mig som ett företag. har sneglat på Vatenfals lad stationer in charge med den sörvis som kommer till verkar det vara oslag bart....tills det fins bevis för annat. jag hopas på ladare som klarar ful ladning på 30 min. tengte setta pris på 1,50 min. men eftersom det inte är en fastighet med i bilden vad får jag för överskotet?

Kommentarer

 • Hej
  När det gäller att sätta upp en solcellspark där man tänker sig att man skall producera för annans räkning innebär att man blir producent av el och detta innebär att man måste ansöka om detta via Gotlands Elnät. Detta beror på att vi har idag en begränsning hur mycket energi vi kan ta emot i vårt nät och vi har också begränsningar i vårt överföringsnät till fastlandet. Du finner mer information på på vår hemsida

  Att sätta upp snabbladdare är självklart möjligt men är också förknippat med stora kostnader. En snabbladdare med 3 uttag kräver en anslutning på ca 300-500Amp i anslutning och även laddaren kostar mycket pengar. Återbetalningstiden för detta blir då många år då vi ännu ej har så många bilar som faktiskt klarar av snabbladdning.

  Med vänliga hälsningar
  Geab kundservice
  Jeanette

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.