Ojämn temperatur på vattnet

Hej! Vi har fjärrvärme från er, som värmer våra radiatorer och varmvattnet i huset. Vi upplever att vattentemperaturen svänger väldigt när man duschar, från så varmt att man (nästan) bränner sig till långt under kroppstemperatur. Detta sker i husets samtliga duschar och. uppträder ganska oregelbundet, men i stort sett varje gång någon duschar. Vi tycker även att temperaturen på vattnet i kökskranen är för låg - vattnet blir aldrig så varmt att det löser fett när man skall diska. Har ni några förslag på hur man kan åtgärda dessa problem?

Geab kundservice

Kommentarer

 • Hej
  Det kan vara flera orsaker till varierande temperatur på varmvattnet:

  • För hög temperatur: på varmvattnet behöver fjärrvärmecentralens inställningar för temperatur och reglering av varmvattnet kontrolleras och justeras vid behov. Hur detta görs beskrivs i manualen till din fjärrvärmecentral. Privatkunder med serviceavtal kan kontakta oss på Geab för hjälp med fjärrvärmecentralen.
  • Igensatt filter: Om det finns varmvatten en stund i början av spolningen men det blir kallt efter en kort stund kan det vara ett igensatt filter i fjärrvärmecentralen. Kontakta din fastighetsägare, fastighetsskötare eller en VVS-firma för felavhjälpning i din anläggning. Privatkunder med serviceavtal kan kontakta oss på Geab för hjälp med fjärrvärmecentralen. Trasig blandare: Kontrollera genom att stänga inkommande kallvattenventil på fjärrvärmecentralen och vrid sedan på varmvattnet i till exempel kökskranen. Om det rinner vatten då betyder det finns ett överläckage från kallvatten till varmvatten i någon termostatblandare. Du behöver renovera eller byta ut blandaren, kontakta en VVS-firma.
  • Lång varmvattenledning: Om det är långt från centralen till kranen kan det ta ett tag att få fram varmvatten till den. Prova att spola lite längre.
  • Samtidig spolning: Om flera tar ut varmvatten samtidigt kan det vara så att det inte räcker till. Kontrollera genom att spola en kran i taget och se om det kommer fram varmvatten
  Jeanette

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.