Hårda Gula ärtor?

Hur gör man med era gula ärtor för att man ska få mjuka och fina ärtor i ärtsoppan?Jag följer receptet exakt på förpackningen det står ca 1 timma på koktiden men jag har lagt till 1.5 tim och ändå är en hel del ärtor "knalliga" har gjort ärtsoppa ett antal gånger, det är samma sak varje gång, är det fel på receptet eller på ärtorna?

Ärterna kan skilja sig i utseende och färg beroende på sort.
Vi är inte helt säkra på varför en del ärter kokar sämre än andra men vårt tips är att försöka förvara den svalt och torrt. Gula ärtor får en sämre kokbarhet om de förvaras varmt.
Detta är en naturprodukt som kommer in till oss precis som den är. Vi utför kvalitetstester när ärterna kommer in till oss från lantbrukaren där vi provkokar alla partier. I och med att detta är en stickprovskontroll så kan det dock komma med partier som är lite mer svårkokta. Man ser tyvärr inte på utsidan vilka dessa ärter är så man kan inte rensa bort dem. I ditt fall verkar det som om det har kommit igenom ett för stort antal.
 
För att skapa en reklamation på produkten vänligen återkom till oss via vår hemsida: https://www.gogreen.se/kontakt/
eller via mail till: konsumentkontakt.gogreen@lantmannen.com
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.