Gogreen linfrön

Idag handlade jag er produkt "Svenska linfrö" för första gången. Jag brukar annars köpa era konkurrenters linfrö.

Jag läste på förpackningen att fröna INTE ska ätas råa. Denna information förvånade mig. Så nu undrar jag varför de inte ska ätas råa. Skiljer sig era linfrö från te.x Risentas? Jag har ätit linfrö i flertalet år, te.x på fil. Då är linfröna råa och inte tillagade på något sätt.

Våra Gogreen linfrön bör inte skilja sig från konkurrenternas. Linfrön innehåller cyanogena glykosider som kan ombildas till giftet vätecyanid vid tuggning/malning/krossning. Enligt relativt ny lagstiftning så måste man skriva ut texten nedan på förpackningen om man inte kan garantera att linfröna ligger under gränsvärdet för vätecyanid (inkl. vätecyanid bunden i cyanogena glykosider) på 150 mg/kg, vilket inte vi kan (och rimligtvis inte Risenta heller då det är väldigt lågt).
Linda
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.