Polen (PLN)

Senast uppdaterad 2019-10-30.Valuta
Polska zloty (PLN)

Kontanter
I Polen är det vanligare att använda kontanter än i Sverige. I mindre butiker är kontanter att rekommendera då det där inte alltid är möjligt att betala med kort.

Polen är medlem i EU men har sin egen lokala valuta. Även om EUR accepteras som betalningsmedel på vissa hotell, restauranger och butiker är rekommendationen att ta med sig PLN.

Kort
Det går bra att betala med kort på många hotell, restauranger och butiker.

I städer finns det uttagsautomater.

Tänk på att det kan tillkomma avgifter vid användning av kort utomlands. Villkoren varierar mellan olika banker och kort. Kontakta din kortutgivande bank för mer information kring eventuella uttagsavgifter och valutapåslag.

Övrigt
Prisnivån i Polen är lägre än i Sverige. I vårt semesterindex ser du hur Polen ligger till jämfört med Sverige.

I Polen inkluderas ibland en serviceavgift på restaurangnotan och då behöver du inte lämna dricks. Är avgiften inte inkluderad kan du lämna dricks om du är nöjd med servicen. Läs gärna hur mycket i vår dricksskola.

Här kan du beställa valuta till din resa.

FOREX Bank Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Brukar det finnas polska pengar på era växlingskontor eller måste man beställa innan?
  Natalie
 • Hej Natalie!

  Jag rekommenderar att du gör en beställning minst tre bankdagar innan du vill besöka oss. Du är välkommen att kontakta kundservice på 0771-22 22 21 så hjälper vi dig gärna.

  Hälsningar
  Elin Kundcenter
 • Hej
  Jag är på väg till Krakow på torsdag morgon. Skulle behöva växla PLN på torsdag morgon på Arlanda Sky City eller terminal 5. Brukar det alltid finnas PLN, jag förstår att det är för sent att förbeställa
   Mvh Ewa
  Ewa
 • Hej Ewa!

  Reser du imorgon hinner vi mycket riktigt inte beställa hem valuta åt dig. Jag rekommenderar att du kontaktar vår kundservice på 0771-22 22 21 så kan vi lägga undan valuta åt dig om det finns inne i butiken.

  Hälsningar
  Elin Kundcenter
 • Hej!
  Brukar kontoret i Trelleborg ha PLN på lager eller måste man beställa..
  Rolf Hellman
 • Hej Rolf!

  Vilka valutor vi har inne varierar mellan butiker och från säsong till annan. Jag rekommenderar därför att du gör en beställning minst 3 bankdagar innan du vill besöka oss så vi kan få hem från vår leverantör.

  Hälsningar
  Elin Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.