Lägenhetsbyte

Hej! Jag tittar på annonser på lägenhetsbyte inom familjebostäder och undrar hur det gå till om man hittar någon att byta med. Görs bytet omeldebart eller gäller fortfarande de tre månaders uppsägningstid? Fyller man i någon blanket med personen man vill byta med?

Tack för svar!

Kommentarer

 • Hej!

  Vill man göra ett internt lägenhetsbyte så skall man fylla i en ansökan. Blanketten hittar du här. Man fyller i en gemensam blankett.  På ansökan skriver ni önskat bytesdatum, man kan i vissa fall få godkänt bytet lite tidigare än 3 månaders uppsägningstid. Tänk på att din ansökan behöver vara komplett för att vi ska kunna påbörja arbetet, ett tips är att läsa igenom informationen noga så att du inte missar något. Handläggningstiden är ca 6 veckor men kan variera i semestertider. Ansökningarna handläggs i tur och ordning efter ankomstdatum.

  Tack för din fråga, med vänliga hälsningar


  Christina Kundservice
 • Hej,
  Lägenhets byte är det gäller bara i Göteborgs Region,, d.v.s på Västra Götalands region eller det man kan byta var som helst inom Sverige?

  Till exempel om jag behöver ett boende i Skåne eller Örebro ?.på grund av familje situation?

  Kan jag byta min lägenhet med någon familj från Skåne, Helsingborg, Lund, Malmö och så vidare?
  Annars bör jag i den samma lägenhet i 20 år.


  Tacksam för svar
  Munevera S
 • Hej och tack för ditt inlägg!

  Om du vill byta din lägenhet med någon i en annan stad så fyller man i en blankett om byte av bostad. Blankett för lägenhetsbyte finns på våran hemsida https://www.familjebostader.se/wp-content/uploads/Ansokan-byte.pdf
  Du får svar ifrån vår uthyrare om bytet går igenom.

  Vänligen
  Christina Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.