Köplats

Hej!

Om jag missar att förlänga min kötid som sökande efter 6 månader och förlorar min köplats, kan jag då gå in och göra en ny ansökan efter en viss period eller har jag inte möjlighet att göra det över huvud taget längre?

Undrar även vad som menas med att förlora sin köplats, tycker det är lite oklart på hemsidan, förlorar jag alla mina nio år då jag tackat nej eller missat att förlänga? Eller kan jag registrera mig som sökande igen efter en viss tid och fortfarande ha nio år som köplats?

Kommentarer

 • Hej, tack för din fråga.

  Om du missar att förlänga din kötid efter 6 månader så påverkar det inte köplatsen, då köplatsen är boendetiden i din senaste lägenhet hos Familjebostäder. Du kan ej göra en intresseanmälan på Omflyttnings platsen om du inte uppdaterar kö uppgifterna.

  Om du aktiverar dig i kö för lägenhet behöver vi behandla fler uppgifter som boende-, familje- och inkomstuppgifter. Det gör vi för att kunna ta hand om din ansökan. Uppgifterna och historik med erbjudanden ligger kvar så länge som din köplats är uppdaterad.

  För p-platser och garage gäller andra regler, där är det
  registreringsdatum som är kötid. Om kön inte förlängs i tid raderas köplatsen
  inklusive ködatum och man behöver registrera om sig och får då en ny ködatum.

  Varje gång det är dags att förlänga, var 6:e månad skickar vi flera påminnelsemail så att de som vill fortsätta att söka aktivt inte ska missa detta.

  Med vänlig hälsning


  Hamida Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.