Internkö kontra Boplats Göteborg

Hur prioriteras sökande i Familjebostäders interna kö jämfört med de som står i kön hos Boplats Göteborg? Om man söker lägenhet i ett av Familjebostäders mest attraktiva områden hos Boplats, så spelar det ju ingen roll hur länge man stått i kön om sökande i Familjebostäders interna byteskö går före. Eller hur fungerar det?

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga!

  Familjebostäders hyresgäster söker lediga lägenheter på vår egen hemsida där kötiden räknas efter boendetid. Den första uppsagda lägenheten i flyttkedjan går till omflyttning och den lägenhet som sedan blir ledig efter en sådan omflyttning och övriga med kortare tid till inflyttning annonseras bara på Boplats.
  På Boplats gäller registreringsdatum som kötid för alla sökande.

  Du kan läsa mer om vår uthyrning här: https://www.familjebostader.se/sok-ledigt/ovrig-info/guide-till-sok-ledigt/

  Med vänlig hälsning
  Hamida Kundservice
 • Hej!
  Om man inte står i någon av köerna, utan vill anmäla sig idag: är det då effektivast att ställa sig i Familjebostäders egna kö?
  Ni skriver att Familjebostäders kö går efter hur länge man bott: dvs. att det inte är ett bra alternativ för mig. Men då går Er interna kö även före Boplats kö?

  Tack snälla på förhand. Jag är ny när det gäller att söka egen bostad!
  Julia
 • Hej och tack för din fråga

  Om vi förstår din fråga rätt så är du inte hyresgäst idag och då är du välkommen att söka våra lägenheter på Boplats. Du hittar utbudet av alla lediga lägenheter på vår hemsida här men för att anmäla intresse krävs att du registrerar dig på Boplats, betalar avgift och söker via deras hemsida.  Vi har alltså ingen egen kö för nya kunder som man kan ställa sig i.

  De lägenheter som hyrs ut till omflyttande hyresgäster är inte samma som de som är sökbara på Boplats. Du kan läsa mer om hur uthyrningen går till här:

  https://www.familjebostader.se/sok-ledigt/ovrig-info/guide-till-sok-ledigt/boplats/  Beatrice Kundservicechef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.