Till senaste kommentaren

Får jag bygga trall och sätta upp staket på min uteplats?

Hej!
Jag har plattor på min uteplats, men skulle vilja bygga en trall över dem istället. Den kommer inte att vara förankrad i väggarna, utan bara ligga lös, är detta okej? Undrar även om jag får sätta upp ett vindskydd?
Hälsningar Tilda

Kommentarer

 • Hej Tilda,
  Vi har svarat på en liknande fråga gällande trallen tidigare och detsamma gäller för din uteplats. 😊
  Får jag lägga trall på min balkong?

  Gällande vindskyddet så finns det några riktlinjer att följa och kom ihåg att kontakta oss innan du påbörjar arbetet med din uteplats:

  • Staket får byggas med en maximal höjd om 110 cm och med minst 25 % genomsiktlighet.
  • Staketet skall byggas med liggande staketribbor (28x45 mm) monterade på stolpar (70x70 mm)
  • Större yta än vad som anses utgöra naturlig gräns för den specifika uteplatsen får ej tas i anspråk. Om uteplatsen består av plattsättning skall plattorna anses utgöra naturlig avgränsning. Fabo äger rätt att bedöma vad som anses vara naturlig avgränsning.
  • Uteplatsen skall återställas till sitt ursprung vid avflyttning, av hyresgästen eller genoms dennes försorg, om inte överlåtelse sker till nästkommande hyresgäst.


  Tänk på att vi har nolltolerans mot att förändra, bygga om eller bygga ut din anlagda uteplats i samtliga våra nyproduktioner. Detta gäller följande adresser:  Det är helt okej att ex. plantera i krukor och använda odlingslåda. Ställ gärna fler frågor om något känns oklart.

  Ha en bra dag!
  Charlotte
 • Hej igen!
  Jag bor på Tröingeberg, markplan och undrar om jag jag alltså får sätta upp staket/skydd på kortsidan mot entrén? Då max 110 cm eller kanske jag kan få bygga lite högre? Jag vill ju gärna slippa insyn från alla som går ut och in genom entrédörren.
  Undrar också om jag får ha pallkragar på den gräsytan som ligger bredvid min uteplats, alltså nedanför mitt köksfönster?
  Hälsningar Tilda

  Tilda
 • Hej Tilda,

  Jag föreslår att du kontaktar din lägenhetsförvaltare som han svara på dina frågor mer specifikt. 😊

  Ring 0346-886600, tonval 3 och be om att få prata med lägenhetsförvaltare så blir du antingen kopplad direkt eller så ringer de upp dig.

  Ha en bra dag!
  Charlotte

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.