Värmen i lägenheten

Ventilation och värme hänger ihop. För att må bra behöver vi få in luft i lägenheten som hela tiden byts ut mot renare luft. Nu för tiden styrs värmen till elementen automatiskt och värmesystemet i huset startar när temperaturen ute sjunker under 15 grader. Ju kallare ute, desto högre temperatur inne på elementen. Vår målsättning är att det skall vara minst 20 grader i lägenheten. Kontakta fastighetsansvarig på ditt boendeservicekontor om det bubblar i elementet eller du inte upplever 20 grader i lägenheten.

Tänk på
  • att inte täppa till ventilerna i lägenheten. Då fungerar inte ventilationen som den ska, med risk för dålig luft och i värsta fall fuktproblem.
  • att möbleringen i rummet eller stora, tunga gardiner kan påverka temperaturen. Undvik att ställa stora möbler framför elementen då möblerna hindrar värmen från att komma ut i rummet.
  • nattetid kan upplevas lite kallare då tekniska apparater som alstrar värme inte är påslagna. Däremot sänks inte temperaturen på värmesystemet.
  • om du behöver vädra, gör det snabbt och effektivt.  
  • sommartid om det är varmt i lägenheten så undvik att öppna fönstren och dra igen persienner eller gardiner för att hålla ute värmen. Har du större lägenhet kan du ha korsdrag genom att öppna fönster i olika ändar av lägenheten.
Ernst Rosén Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.