Jag har fått ett inkassokrav. Varför?

Har du fått ett Inkassokrav så är det för att vi inte kan se att betalning har skett på din hyra.

Var noga med att betala hyran i tid. Om vi inte får in hyran i tid skickas ärendet till ett inkassoföretag som då skickar ett inkassokrav till dig. Kostnaden för detta är 180 kronor samt en dröjsmålsränta enligt räntelagen. Har du fått ett inkassokrav så behöver du göra betalningen direkt till inkassoföretaget, inte till Ernst Rosén.

Om du inte betalar inkassokravet lämnas ärendet till Kronofogden med en ansökan om betalningsföreläggande och avhysning. Om du inte betalar deras krav riskerar du bland annat att få en betalningsanmärkning eller att bli av med ditt hyreskontrakt. Kontakta inkassoföretaget direkt om du får ett inkassokrav.

Om du återkommande betalar hyran för sent riskerar du att ditt hyresavtal sägs upp och du måste flytta ifrån din lägenhet. Tänk också på att om du betalar hyran sent kommer vi inte kunna ge dig goda boendereferenser om du en dag vill flytta till en annan hyresvärd, eller göra ett lägenhetsbyte.

Du är alltid skyldig att betala hyran oavsett om du fått en avi eller inte. Har du e-faktura kommer avin också direkt till din bank.

Ernst Rosén

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.