Inflyttning - så här går det till

Du har väl läst vår boendefolder, här finns en hel del bra information.

Nycklarna lämnas ut tidigast kl. 12.00 på tillträdesdagen. Kontakta Boendeserviceexpeditionen i ditt område för att bestämma tid för när du kan hämta dina nycklar och få en visning av gemensamma utrymmen. Då får du också erbjudande om ett byte av cylindern till ditt lägenhetslås. Detta gör vi för att du ska veta att det inte existerar några andra nycklar till din lägenhet än de tre nycklar som du kvitterar ut.

Om du har kommit överens med avflyttande hyresgäst om att få flytta in annan tid än tillträdesdagen, kontakta alltid Boendeservice i det området du flyttar till för att stämma av hur ni göra med nycklar osv.

Kom ihåg:
– att teckna hemförsäkring
– att beställa nytt elavtal
– att begära flyttning av dina abonnemang
– att nyckel till eventuella bommar i området finns på expeditionen

Tänk på att göra en flyttanmälan till Skatteverket så din folkbokföringsadress blir rätt, www.skatteverket.se, telefon 0771- 567 567. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten, se mer här nedan om folkbokföringsbrott. Eftersändning av din post beställer du hos Svensk Adressändring, www.adressandring.se, telefon 0771-97 98 99.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten.
Lycka till!

Folkbokföringsbrott
Vi vill också uppmärksamma dig på att du som flyttar är, enligt lag, skyldig att anmäla din nya adress till Skatteverket inom en vecka. Om du inte gör anmälan i rätt tid kan du göra dig skyldig till folkbokföringsbrott. Detsamma gäller om du medvetet lämnar felaktiga uppgifter som kan påverka Skatteverkets beslut om din folkbokföring. Skatteverket har också möjlighet att förelägga en person vid vite att skicka in en flyttanmälan.
Ernst Rosén

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.