Hur säger jag upp min lägenhet?

Vill du säga upp din lägenhet så behöver den/de som står för avtalet göra en skriftlig uppsägning.

Gör så här
1. Fyll i, skriv ut och underteckna blanketten för uppsägning lägenhet som du hittar på sidan för blanketter här.
Skicka in per post till Ernst Rosén, adressen står på blanketten.
3. Vill du så scanna också gärna in blanketten och maila till support@ernstrosen.se även om det är först när vi har originalet som uppsägningen gäller. 
4. När vi har fått originalet så mailar vi dig en bekräftelse på när avtalet upphör att gälla. Oftast får du denna bekräftelsen inom 2 veckor.

Uppsägningstid
Uppsägningstiden är tre kalendermånader. Det betyder att om du säger upp din lägenhet den 31 januari, upphör hyresavtalet att gälla den 30 april samma år. Säger du upp lägenheten den 1 februari, upphör hyresavtalet att gälla den 31 maj samma år. Det finns dock avvikelser som vid dödsbo och korttidskontrakt.

Har du ett korttidskontrakt är det en månads uppsägningstid, förutsatt att du säger upp det innan månadsskiftets slut. Uppsägningen gäller när vi har den oss tillhanda och inte när du lagt den på postlådan. Har du en månads uppsägningstid så får du gärna meddela oss, säga upp tidigare. Skriv det i så fall på uppsägningsblanketten, så blir det bättre framförhållning både för dig och de som söker lägenhet.

När det gäller dödsbo så är det 1 kalendermånads uppsägningstid förutsatt att det görs i samma månad som personen avlider. Uppsägningen görs av den/de som är dödsbodelägare eller god man för dödsboet. Bifoga dödsfallsintyg med släktutredning som du beställer från skatteverket. Vi bekräftar uppsägningen när vi har uppsägning från samtliga i dödsboet. Lägenheten kommer att besiktas under innevarande uppsägningstid. Den behöver visas under denna tid samt städas av de som innehar dödsboet i innevarande hyresgästs avtal.

Vad händer sedan?
I bekräftelsen så står det när avtalet upphör och var du behöver veta inför flytten såsom var du lämnar nycklar, städinstruktioner och att du är behöver hålla lägenheten tillgänglig för visning under uppsägningstiden. Om du vill ha hjälp med att visa lägenheten för nästkommande hyresgäst, kan du vända dig till kundansvarig.

Säga upp parkering och garageplats
Vill du säga upp din parkering eller garageplats kan du göra det via detta formulär
Ernst Rosén

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.