Vattenfobi

Hejsan!
Jag planerar att göra en klassiker nästa år med några vänner, träningen går fint och jag är väldigt taggad. Men, jag har en stor vattenfobi (öppet vatten) och är väldigt tveksam på om jag ens skulle klara av att gå ner i vattnet på simningen. Finns det något man kan göra istället? Bassängsim eller nåt? Tacksam för svar.

Mvh, Björn

Kommentarer

 • Hej Björn,
  Kul att höra att du tränar på med dina kompisar och att du är taggad. Att genomföra En Svensk Klassiker är en utmaning på många sätt. Fysiskt men även mentalt och uppe på det gäller det dessutom att försöka undvika förkylningar och annat för att kunna träna på bra inför loppen och också vara i bästa form till det är dags för deltagande.
  En Svensk Klassiker genomförs på de aktuella arenorna och tyvärr går inte Vansbrosimningen att göra på annan plats än i Vanån/Västerdalälven.
  För din kännedom finns utmed banan i Vanån säkerhetspersonal på fyra bryggsektioner samt i båtar på stå-upp-brädor. Den sista kilometern i Västerdalälven finns bemanning på en sammanhängande brygga.
  Jag hoppas att du med flitig träning övervinner din rädsla/fobi och jag hoppas att du i samband med Vansbrosimningen nästa år, kliver ur vattnet efter målgång som den stoltaste deltagaren!

  All lycka till!
  Anna Öhrström

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.