Superklassiker

Vad kommer en trolig förlängning av Vätternrundan innebära för maxtiden till superklassiker.

Kommentarer

 • Hej Thomas!

  Tack för din fråga.
  Då jag även jobbar på Vätternrundan ber jag att vi få återkomma med information angående detta när beslut tagits på en eventuell förändring av banan.

  Ha en fin dag!
  Mvh

  Anna Tybring Kundtjänst
 • Hej!
  Nu när ni fattat beslut att 300km blir 315 så får du gärna återkomma med svaret på Thomas fråga ovan. Mvh
  Joel
 • Hejsan Thomas,

  Superklassikern är en av våra tuffaste utmaningar och den kommer ha kvar sin tidsbegränsning med 20 timmar för herrar och 24 för damer. Den blir lite tuffare men enligt våra beräkningar kommer fortfarande ett 100-tal klara av utmaningen varje år och det är nästan större tidsskillnad beroende på väderleken under skidloppet för deltagarna.
  Mvh
  Carola Vikman
 • Kommer ni ha någon uppdelning av topplistan före/efter förlängning? Det blir ju ändå 6% längre sträcka (18km längre).
  Matti
 • Hejsan Matti.

  Nej, det kommer det inte bli. Allt kommer att bestå som tidigare.
  Trevlig helg!
  Mvh
  Carola Vikman
 • Om man åker både Öppet Spår och Vasloppet samma år, får man då välja den bästa tiden för att t ex lyckas med Superklassikern?
  Anders Hellman
 • Hej Anders!

  Tack för din fråga,
  ja man får välja vilket lopp man vill "låsa in" sin klassiker med. MEN det ska vara samma som man väljer när man registrerar sin klassiker.

  Lycka Till!
  Mvh

  Anna Tybring Kundtjänst
 • Hej!
  Jag genomförde nyligen en klassiker
  Vätternrundan/Vansbrosimningen/Lidingöloppet 2019 och Öppet spår nu 2020. Jag nådde inte helt fram till en superklassikertid, men om jag skulle genomföra Vätternrundan 2020 med en bättre tid och en totaltid under 20h (män), får jag då tillgodoräkna mig en superklassiker trots att Vätternrundan 2020 inte ”ingår” i min redan genomföra klassiker?
  /Adam
  Adam
 • Hej Carola och Anna!
  Jag har märkt att man nyligen även godkänt och meddagit Engebrektloppet i Topplistorna. Ni använder visst nån sorts omräkningsfaktor för detta lopp gentemot Vasalopps- och Öppetspårs-tiderna. Samma slorts omräkning borde också lätt kunna göras gällande för "nya" Vätternrundan gentemot "gamla" Vätternrundan.
  Vad det gäller Superkassikern, så innebär det typ SUB 9 på nya Vätternrundan för att bli den första i min åldersgrupp att erhålla den. Kraschade tyvärr i fjol tidigt när jag åkte i min SUB 9 grupp och missade på så sätt både toppen av Topplistan och Superkassikern. Nu blir det betydligt tuffare att nå detssa mål i Juni efter nya Vätternrundan!

  P.S. Har märkt ett stort intresse för just dessa frågor ibland andra Klassikerdeltagare D.S.
  Karl-Åke Bergqvist
 • Hej!

  Tack för era frågor
  @Adam: Ja det går bra!
  @Karl-Åke Engelbrektsloppet ska inte vara med i Topplistan. Det är tyvärr en bugg där. Tack för att du gör oss uppmärksam. Jag tar den vidare direkt.

  Ha e fin dag!
  Mvh


  Anna Tybring Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.