Till senaste kommentaren

Inställda lopp sammanfattning- Vad gäller?

Tyvärr har år 2020 inneburit ett flertal inställda evenemang som ingår i En Svensk Klassiker. Nedan ska vi försöka reda ut vad som gäller för dig som gör En Svensk Klassiker.

 • Engelbrektsloppet - snöbrist. Du som gör En Svensk Klassiker/Halva/Tjej eller Korta och var anmäld till Engelbrektsloppet kan slutföra din klassiker genom att åka loppet 2021 istället. Detta oavsett vilket lopp i klassikerordningen ditt skidlopp skulle ha varit. Har du köpt ett klassikerpaket flyttas din anmälan över automatiskt till 2021.
 • Vätternrundan - Covid-19. För dig som är anmäld eller hade tänkt att anmäla dig till något av Vätternrundans lopp kommer loppen 2021 att räknas två gånger för både 2020 och 2021. För dig som köpt klassikerpaket flyttas din anmälan över automatiskt och loppen 2021 kommer att räknas för både 2020 och 2021.
  Min Vätternrundan är ett lopp på hemmaplan där alla som var anmälda 2020 kunde delta. Loppet räknas in i En Svensk Klassiker. ( Loppet är avslutat )
 • Vansbrosimningen- Covid-19. För dig som är anmäld till Vansbrosimningen 2020 finns möjlighet att delta (beroende på vilket val du gjort angående återbetalning) i Vanbrosimningen Home Edition mellan 4 juli - 31 augusti. Det går att efteranmäla sig till och med 31 juli. Har du köpt ett klassikerpaket flyttas din anmälan över automatiskt till 2021 om du inte gjort ett val på Mina Sidor.
 • Lidingöloppet- Covid-19. För dig som är anmäld till Lidingöloppet finns tre alternativ.
  1. Delta i TCS Lidingöloppet @Hemma = Du springer ditt lopp- den distans du är anmäld till- på vilken bana du vill där du bor eller där du befinner dig.  Du springer när du vill under perioden 19 september 2020 - 18 oktober 2020. Läs mer om @hemma här,
  2. Delta i TCS Lidingöloppet@Lidingö = Du springer ditt lopp på Lidingöloppets banor på Lidingö. Det kommer att finnas en separat resultatlista för alla som genomfört sitt lopp på Lidingö. Spring när du vill under perioden 19 september 2020 - 18 oktober 2020 (men spring inte lördagen den 26/9 eftersom vi kör elitlopp morgon till kväll). Läs mer om TCS Lidingöloppet@Lidingö här
  3. Flytt av startplats till 2021= Du flyttar din startplats till samma lopp 2021 som du är anmäld till i år, eller till ett lopp med en lägre anmälningskostnad om du hellre önskar det.
  Loppen kommer att räknas för både 2020 och 2021.

  Notera att alla som är anmälda till något av Lidingöloppets arrangemang behöver göra ett val på deras Mina Sidor detta gäller även om du köpt ett klassikerpaket. Gör ditt val senast 18 oktober*
  *har du inte gjort ditt val innan den 18 oktober kommer din anmälan att makuleras och din startavgift skänks till våra ägarklubbar.
Ha en fin dag!
Mvh

En Svensk Klassiker (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Jag gjorde vätternrundan och Vansbrosimmet 2020. Om jag kör Lidingöloppet och Engelbrektsloppet 2021 räknas det som en svensk klasiker eller hade jag behövt springa lidingöloppet förra året?
  Hannes
 • Hej Hannes,
  För att kunna få diplom så hade du behövt springa LL förra året, eller varit anmäld och valt att flytta fram loppet, men däremot kan du beställa hem medalj om du gör dessa fyra lopp under längre tid än ett kalenderår.
  Annie Thorén
 • Hej,
  Min plan var att göra Tjejklassikern förra året. Jag sprang Lidingöloppet ht 2019, vasan 2020. Sen blev vansbro och vätterrundan inställt. Går det göra vättern och vansbro nu 2021 och tillgodoräkna sig det jag gjort? Och få ut min tjejklassiker😊
  Erika
 • Hej Erika,
  Om du var anmäld 2020 kommer du ges möjligheten att tillgodoräkna 2021 resultat. Var du in te det kommer det dock inte gå att beställa hem diplom, däremot medaljen.
  MVH
  Annie Thorén
 • Hej,
  Jag sprang Lidingöloppet 2019, åkte Vasaloppet 2020 och hade tänkt fullfölja klassikern 2020 under juni-juli. Om jag fullföljer Vättern och Vansbro 2021, räknas det då som en klassiker?
  Fredrik
 • Hej Fredrik,
  Om du var anmäld till Vätternrundan och Vansbrosimningen 2020 kommer det att räknas. Var du inte det kommer du endast att erbjudas att beställa hem en Klassikermedalj.
  MVH
  Annie Thorén
 • Hejsan!

  Jag gjorde:

  -Hemma Vätternrundan i juni 2020 (gjordes i samverkan med min lokala cykelförening på 1 dag här i Linköping)
  -Lidingöloppet på plats i september 2020
  -Vasaloppet öppetspår på plats i februari 2021 (gick under benämningen Vasaåket)

  men missade chansen till Vansbrosimmet förra året. Kan jag utföra detta i år och tillgodo räkna mig en Svensk klassiker? Läste ovan att vissa grenar hade förskjutits med ett helt kalenderår så frågar därav.
  Erik Ferdeen
 • Hej Erik,
  Mejla gärna oss på info@ensvenskklassiker.se så kan vi kolla din anmälan etc på dina Mina Sidor.
  MVH
  Annie Thorén

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.