Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Inställda lopp sammanfattning- Vad gäller?

Tyvärr har år 2020 inneburit ett flertal inställda evenemang som ingår i En Svensk Klassiker. Nedan ska vi försöka reda ut vad som gäller för dig som gör En Svensk Klassiker.

 • Engelbrektsloppet - snöbrist. Du som gör En Svensk Klassiker/Halva/Tjej eller Korta och var anmäld till Engelbrektsloppet kan slutföra din klassiker genom att åka loppet 2021 istället. Detta oavsett vilket lopp i klassikerordningen ditt skidlopp skulle ha varit. Har du köpt ett klassikerpaket flyttas din anmälan över automatiskt till 2021.
 • Vätternrundan - Covid-19. För dig som är anmäld eller hade tänkt att anmäla dig till något av Vätternrundans lopp kommer loppen 2021 att räknas två gånger för både 2020 och 2021. För dig som köpt klassikerpaket flyttas din anmälan över automatiskt och loppen 2021 kommer att räknas för både 2020 och 2021.
  Min Vätternrundan är ett lopp på hemmaplan där alla som var anmälda 2020 kunde delta. Loppet räknas in i En Svensk Klassiker. ( Loppet är avslutat )
 • Vansbrosimningen- Covid-19. För dig som är anmäld till Vansbrosimningen 2020 finns möjlighet att delta (beroende på vilket val du gjort angående återbetalning) i Vanbrosimningen Home Edition mellan 4 juli - 31 augusti. Det går att efteranmäla sig till och med 31 juli. Har du köpt ett klassikerpaket flyttas din anmälan över automatiskt till 2021 om du inte gjort ett val på Mina Sidor.
 • Lidingöloppet- Covid-19. För dig som är anmäld till Lidingöloppet finns tre alternativ.
  1. Delta i TCS Lidingöloppet @Hemma = Du springer ditt lopp- den distans du är anmäld till- på vilken bana du vill där du bor eller där du befinner dig.  Du springer när du vill under perioden 19 september 2020 - 18 oktober 2020. Läs mer om @hemma här,
  2. Delta i TCS Lidingöloppet@Lidingö = Du springer ditt lopp på Lidingöloppets banor på Lidingö. Det kommer att finnas en separat resultatlista för alla som genomfört sitt lopp på Lidingö. Spring när du vill under perioden 19 september 2020 - 18 oktober 2020 (men spring inte lördagen den 26/9 eftersom vi kör elitlopp morgon till kväll). Läs mer om TCS Lidingöloppet@Lidingö här
  3. Flytt av startplats till 2021= Du flyttar din startplats till samma lopp 2021 som du är anmäld till i år, eller till ett lopp med en lägre anmälningskostnad om du hellre önskar det.
  Loppen kommer att räknas för både 2020 och 2021.

  Notera att alla som är anmälda till något av Lidingöloppets arrangemang behöver göra ett val på deras Mina Sidor detta gäller även om du köpt ett klassikerpaket. Gör ditt val senast 18 oktober*
  *har du inte gjort ditt val innan den 18 oktober kommer din anmälan att makuleras och din startavgift skänks till våra ägarklubbar.
Ha en fin dag!
Mvh

En Svensk Klassiker (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Jag gjorde vätternrundan och Vansbrosimmet 2020. Om jag kör Lidingöloppet och Engelbrektsloppet 2021 räknas det som en svensk klasiker eller hade jag behövt springa lidingöloppet förra året?
  Hannes
 • Hej Hannes,
  För att kunna få diplom så hade du behövt springa LL förra året, eller varit anmäld och valt att flytta fram loppet, men däremot kan du beställa hem medalj om du gör dessa fyra lopp under längre tid än ett kalenderår.
  Annie Thorén
 • Hej,
  Min plan var att göra Tjejklassikern förra året. Jag sprang Lidingöloppet ht 2019, vasan 2020. Sen blev vansbro och vätterrundan inställt. Går det göra vättern och vansbro nu 2021 och tillgodoräkna sig det jag gjort? Och få ut min tjejklassiker😊
  Erika
 • Hej Erika,
  Om du var anmäld 2020 kommer du ges möjligheten att tillgodoräkna 2021 resultat. Var du in te det kommer det dock inte gå att beställa hem diplom, däremot medaljen.
  MVH
  Annie Thorén
 • Hej,
  Jag sprang Lidingöloppet 2019, åkte Vasaloppet 2020 och hade tänkt fullfölja klassikern 2020 under juni-juli. Om jag fullföljer Vättern och Vansbro 2021, räknas det då som en klassiker?
  Fredrik
 • Hej Fredrik,
  Om du var anmäld till Vätternrundan och Vansbrosimningen 2020 kommer det att räknas. Var du inte det kommer du endast att erbjudas att beställa hem en Klassikermedalj.
  MVH
  Annie Thorén
 • Hejsan!

  Jag gjorde:

  -Hemma Vätternrundan i juni 2020 (gjordes i samverkan med min lokala cykelförening på 1 dag här i Linköping)
  -Lidingöloppet på plats i september 2020
  -Vasaloppet öppetspår på plats i februari 2021 (gick under benämningen Vasaåket)

  men missade chansen till Vansbrosimmet förra året. Kan jag utföra detta i år och tillgodo räkna mig en Svensk klassiker? Läste ovan att vissa grenar hade förskjutits med ett helt kalenderår så frågar därav.
  Erik Ferdeen
 • Hej Erik,
  Mejla gärna oss på info@ensvenskklassiker.se så kan vi kolla din anmälan etc på dina Mina Sidor.
  MVH
  Annie Thorén
 • Hej!
  Jag gjorde Vansbro och Lidingöloppet 2020 och Vasaåket 2021 och Vättern kommer genomföras det nya datumet i september 2021.
  Får jag räkna det som en komplett Svensk klassiker?
  Maria Martini
 • Om man inte kan cykla vätternrundan på plats eller hemma 2021 i september, kan man flytta platsen till 2022 och fortfarande räkna in den i klassikern?
  Christer Nilsson
 • Hej! Jag var anmält till tjejklassiker 2020 och började med att göra tjejvasan 2020. Vättern, Vansbro o Lidingö blev cancellerade. Flyttade över min anmälan till 2021 och tänkte göra Vansbro, Vättern (flyttad) o Lidingö nu i 2021. Nu är Vansbro cancellerad. Kan jag då fortfarande köra Vättern o Lidingö nu i 2021 och simma 2022 o få det räknad som en tjejklassiker (tänker att det kommer då komma en ny Vättern 2022 innan jag hinner simma) ?
  Trude Cederlund
 • Hej Trude,
  Ja det kan du absolut göra! Spelar ingen roll att det dyker upp en Vättern till utan det kommer finnas lite olika varianter och så länge du får ihop dina fyra lopp i den ordningen som erbjuds kommer du få din Klassiker.
  Lycka till med träningen,
  Annie Thorén
 • Hej!
  Jag slutförde min andra svenska klassiker med Engelbrekts loppet hemma 2021 (den släpade efter eftersom den blev inställd 2020 p.g.a. snöbrist) Räknas det nu som jag slutfört Engelbrekts loppet både 2020 och 2021? om så är fallet så tänkte jag försöka med min tredje svenska klassiker, men nu är Vansbrosimningen inställd och jag är inte anmäld. Måste jag anmäla mig nu för att få flytta fram simningen till 2022 och tillgodoräkna mig loppet, eller räcker det med att jag anmäler mig nästa år?
  Vänliga hälsningar
  Conny
  Conny
 • Hej Conny,
  Det räcker med att du anmäler dig nästa år. Om du inte vill simma Home Edition det vill säga, då kan du anmäla dig för årets lopp via Vansbrosimningen hemsida.
  Lycka till med träningen,
  Annie Thorén
 • Hej
  Jag gjorde lidingöloppet 2019 och vasaloppet 2020men inget sim och cykel 2020 utan har tänkt göra det i år. Får jag tillgodoräkna detta till en tjejklassiker då?
  Gunnlög Köhn
 • Hej!
  Jag genomförde Vansbrosimningen 2019, Lidingöloppet 2019 och Vasaloppet 2020, men därefter blev Vätternrundan inställd 2020 pga Covid-19 så vi (jag och min tjej) sköt på vår startplats till Vätternrundan till 2021 istället.
  Nu blev vi meddelade att vi kan genomföra Vätternrundan på hemmaplan under perioden 13 augusti–5 september om vi vill. Om vi genomför loppet på hemmaplan, ingår det då i en Svensk Klassiker så att vi kan beställa diplom och medaljer?

  Behöver bestämma oss hur vi ska göra nu i helgen senast så är väldigt tacksam för kvickt svar 😀

  Mvh,
  Erik
  Erik
 • Hej Erik,
  Ja självklart ingår Vätternrundan på hemmaplan i En Svensk Klassiker!
  Lycka till med träningen,
  Annie Thorén
 • Hej,

  Jag har svensk klassiker paketet. Om jag väljer att göra vansbro home edition sommaren 2021 och sedan även anmäler mig och utför vansbro 2022, kan jag välja att räkna vansbro 2022 till min klassiker fast jag genomfört home edition tidigare?

  Sara Bergvall
 • Hej Sara,
  Absolut, du väljer helt själv vilket utav loppen du väljer att nyttja i din klassiker.
  Lycka till med träningen,
  Annie Thorén
 • Hej,

  Kommer jag kunna räkna in Vätternrundan 2022 som del av klassikern jag gör i år? När loppet flyttades så går det inte längre för mig att göra det.
  Fredrik
 • Hej Fredrik,
  Nej tyvärr, Vätternrundan 2022 kommer inte att ge dubbla resultat.
  MVH
  Annie Thorén
 • Hej!

  Kan Vansbrosimmet home edition 1km tillgodoräknas i en Svensk tjejklassiker?

  /Hanna

  Hanna Johansson
 • Hej.
  Om jag förstått saken rätt spelar det ingen roll i vilken ordning man gör loppen i år, bara man gör alla inom ett år?
  Så jag kan simma home edition nu i juli, cykla på plats 5/9, springa på plats 3/10 och åka vasan i februari?
  Mvh

  Barbro Hallenberg
 • Hej Barbro,
  Ja det kan du göra, dock går det också bra att cykla i Juni 2022 om du hellre vill det.
  Beror lite på hur man väljer att anmäla sig,
  MVH

  Annie Thorén
 • Hej!
  Jag gjorde Vansbro och Lidingöloppet 2020 och Vasaåket 2021 och Vättern kommer genomföras i september.
  Får jag räkna det som en komplett Svensk klassiker även om det är mer än 12 månader pga flytten av vätternrundan?
  Hälsningar
  Hanna
  Hanna Hansell
 • Hej Hanna,
  Ja det får du absolut 😀
  Lycka till med träningen,
  MVH
  Annie Thorén
 • Hej!
  Jag fick halvvättern i present för 2020, inställd. Tänkte köra 2021 istället och började fundera på att göra halvklassikern, så kom flytten av loppet till september. Eftersom jag är ny på det här så ville jag lägga fokus på cyklingen och inte börja att springa/simma också.
  Så, om jag nu vill tillgodoräkna mig min halvvättern till en halvklassiker så måste jag köra Lidingöloppet direkt i september för att sen ta vasan och vansbro nästa år, stämmer det?


  PW
 • Hej PW,
  Ja det stämmer!
  Stort lycka till med loppen,

  Annie Thorén
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.