Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur genomför jag En Svensk Klassiker?

För att klara av En svensk Klassiker behöver du inom en 12 månaders period genomföra; Engelbrektsloppet 60 km alternativt Vasaloppet 90 km eller Öppet spår 90 km på skidor, Vätternrundan 300 km på cykel, Vansbrosimningen 3 000 meter eller Vansbro Öppen Älv 3 000 meter i simning och slutligen TCS Lidingöloppet 30 km i löpning. Förutom att genomföra En Svensk Klassiker kan du även göra En Svensk Klassiker Halva, En Svensk Klassiker Korta  och En Svensk Klassiker Tjej. Mer om En Svensk Klassiker Halva läser du här, En Svensk Klassiker Korta läser du här och En Svensk Klassiker Tjej här
Behöver du ta ett uppehåll eller av någon anledning inte kan genomföra loppen under 12 månader kan du avklara loppen i din egen takt och är då berättigad att köpa klassikermedaljen, men inte diplomet.

Anmälan till respektive lopp gör du direkt hos loppen. När du har klarat alla loppen registrerar du dig här och kan då också köpa diplom och medalj.

En Svensk Klassiker Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Jag skall simma Vansbro 3000 m som inledning på en Svensk Klassiker. Om jag till hösten märker att jag inte är i form att springa Lidingö 30 km utan väljer 15 km istället och satsar på en Halvklassiker istället. Får jag räkna simningen som en del i Halvklassikern då?
  Vänliga hälsningar Tanja
  Tanja Renfors
 • Hej Tanja!
  Tack för ditt inlägg.
  Tyvärr kan man inte byta ut lopp i sin respektive klassiker även om det gäller ett längre lopp.Utan då för du göra om Vansbro 2020 med rätt distans om du vill byta till en kortare sträcka.

  Lycka till och ha en fin sommar!
  Mvh
  Anna Tybring Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.