Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Misstänkt felaktig information

För rörliga avtal borde ni ange vilken månad ett visst pris gäller, och ni borde också ange Nordpools spotpris för denna månad som grundpris och alla påslag som separata poster, så blir det mycket enklare att jämföra olika avtal.

Hittills har alla priser jag detaljstuderat på er sida gällt september 2017, men priset på nedanstående avtal stämmer inte med prishistoriken på bolagets egna webbsida:

http://www.ei.se/sv/Elpriskollen/Avtalssida/?ellevid=156&avtalId=21258&postnummer=80311&forbrukning=11500

http://www.karlskogaenergi.se/elhandel/rorligt-elpris/

De anger visserligen priserna exklusive årsavgiften på 325 kr, men om jag lägger på den som i mitt fall med 11500 kWh/år blir 2,83 öre inkl moms får jag följande totalpriser:

Juli 2017                87,37
Augusti 2017          90,89
September 2017    94,14
Oktober 2017         87,71

Ingen månad stämmer med priset de rapporterat till er: 90,40 öre. Om man däremot lägger på påslaget 3,73 öre inkl moms som de informerar om på sin webbsida så hamnar "ert" pris på just 94,14 öre. Det verkar alltså som de "glömt" att rapportera ett påslag till er.

Andreas Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej igen Andreas,

  Först och främst, tack för värdefulla tips!

  Vad gäller vilken månad de rörliga elavtalen baseras på finns det en s.k. brytperiod (mellan den 1-10 i varje månad) i vårt inrapporteringssystem vilket innebär att samtliga rörliga elavtal publiceras på Elpriskollen.se samtidigt den 11 i varje månad. Detta beror på att elleverantörerna får tillgång till föregående månads elpriser vid olika tillfällen. Vi ska undersöka hur vi kan förtydliga denna information på Elpriskollen.se.

  Jag har nu kontrollerat elleverantörens inrapporterade priser på Elpriskollen.se och stämt av dessa mot bolagets hemsida och ser att uppgifterna är korrekta. Vi ska undersöka inrapporteringen för tidigare månader vidare.

  Vänlig hälsning,
  Louise Goding

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.