Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilka leverantörer erbjuder också att köpa min överskottsproduktion av solel?

Hej!

Jag har använt mig av Elpriskollen i många år och tycker det är en bra tjänst. Jag har också under några år varit mikroproducent med solceller på taket. Det gör dock att man inte kan välja vilken elleverantör som helst eftersom leverantören, förutom att leverera el, också måste kunna köpa min överskottsproduktion. Man kan med andra ord - och så vitt jag vet - inte välja olika elbolag för detta utan måste välja samma bolag för både elförbrukning och elproduktion.

Jag undrar därför hur det blev med frågan om att komplettera Elpriskollen med information om vilka leverantörer som också erbjuder sina kunder att köpa deras överskottsproduktion?

Det vore också ytterst intressant med information om vilket pris leverantörerna är villiga att betala för överskottsproduktionen eftersom det kan variera en hel del (lite som Bengts villablogg kopplad till nuvarande Elpriskollen).

Tack för ordet!
Stefan, Uppsala
Stefan Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Stefan,

  Tack för din fråga!

  Den här frågan finns med inför höstens utveckling av Elpriskollen, vår förhoppning är att kunna presentera en sammanställning över vilka elhandlare som köper egenproducerad el samt till vilket pris. Jag vågar dock inte säga när i tid vi kan ha detta färdigt på Elpriskollen, men det är något som vi kommer att jobba med under hösten.

  Hälsningar
  Madeleine
  Madeleine Hermansson Energimarknadsinspektionen
 • Hej Madeleine!
  Nu är det höst och jag försöker hitta bästa elhandlaren att sälja min överskotts-solel till och att köpa elkraft från. Finns det något releasedatum för denna funktion nu?
  Mvh
  Mats
  Mats Andersson
 • Hej Mats,

  Tack för ditt fråga!

  Processen för att förbättra Elpriskollen.se är i gång. Tyvärr så har vi inget exakt datum när denna nya funktion släpps ännu.

  Jag skulle rekommendera dig att, under tiden kolla på följande hemsida: Prosument

  Vänliga hälsningar,
  William Johansson Berg Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.