Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Teckna nytt avtal - fast eller rörligt?

Hej! Jag ska teckna nytt elavtal före den 26/4. Mitt nuvarande bolag erbjuder ett fast pris (bundet 2 år) på 47,75 öre/kWh inkl moms + 2,25 öre/kWh inkl moms för Bra Miljöval, vilket jag vill ha, och ingen årsavgift. Vi bor i villa med en förbrukning på ca 20 000 kWh/år.  
Jag har jämfört avtal på er sida och kommit fram till att deras erbjudande är bra jämfört med hur övriga bolag ligger i dagsläget. Vi brukar binda på två år, men priserna ligger betydligt högre nu än vi tecknade avtal för två år sedan. Min fundering är om elpriset generellt ligger så pass högt nu, p g a kyla och försenad snösmältning, att jag borde teckna rörligt avtal nu och sedan binda om en eller ett par månader när vårfloden kommit igång ordentligt? Eller kommer elpriserna inte gå ner så mycket ändå?
Tack på förhand!
Vänliga hälsningar
Sofia Wikner
Sofia Wikner Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej,

    Som myndighet brukar vi inte spå hur elpriserna ska utvecklas framöver eller rekommendera kunder att de ska välja en avtalstyp framför en annan.

    I valet mellan fast eller rörligt avtal brukar vi säga att man ska utgå från sin egen ekonomi. Den som har små marginaler och tycker det är skönt att på förhand veta sin elkostnad ska välja fast avtal. Den som har lite större marginaler kan välja rörligt avtal, vilket kan innebära både plötsliga uppgångar och en möjlighet att dra nytta av sjunkande elpriserna.

    Hälsningar Madeleine
    Madeleine Hermansson Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.