Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Statistik över elnätstariffer m.m.

Hej,

Jag hittade tidigare en detaljerad sammanställning över de elnätstariffer som elnätsföretag i Sverige använder på er hemsida. Nu kan jag inte hitta någon sådan längre, och inte heller statistik över vilka elnätsföretag och elhandlare som finns. Vad hittar jag den här statistiken? Sökfunktionen på er hemsida är under all kritik då den saknar filterfunktioner för datum, filtyp etc. Vidare tycker jag att ni borde ha en samlingssida för statistik som detta.

Tack på förhand.

Kommentarer

 • Hej Isak,

  Jag tror att det kan vara det här som du söker, under hushållskunder hittar du dem inrapporterade nättarifferna. Alla elhandlare hittar du på elpriskollen.

  Hoppas att det är den information du söker, annars får du återkomma!

  Hälsningar
  Madeleine
  Madeleine Hermansson Energimarknadsinspektionen
 • Hej,

  Ja, men det framgår inte vilken period tariffstatistiken avser?

  Hälsningar
  Isak
  Isak
 • Hej Isak,

  Elnätsföretaget är skyldiga att rapportera in sina nättariffer en gång per år vilket sker i januari. Ändringar kan därefter ske i deras nättariffer under hela året.

  Hälsningar
  Madeleine
  Madeleine Hermansson Energimarknadsinspektionen
 • Hej,

  Jag förstår, men det står inget datum i filerna, och jag skulle vilja kunna referera till dem, så vilken årgång av data är det som ligger där nu?

  Hälsningar
  Isak
  Isak
 • Hej Isak,
  Jag är inte säker på om du i sådana fall öppnat rätt fil. Högst upp på respektive flik i exceldokumentet som heter Hushållskunder står det vilka komponenter som ingår i överföringsavgiften. Därunder är en blå rad där det står 1 januari 2018. Dels finns de olika komponenternas respektive belopp specificerat och dels ett totalbelopp där alla komponenter är sammanräknade. Totalbeloppen per den 1 januari redovisas i samma fil för de senaste fem åren för alla nätföretag.

  Som Madeleine skrev tidigare har vi inte fullständig historik på nätföretagens prisförändringar då kravet är att de rapporterar in gällande priser per den 1 januari varje år. Vi har alltså inte statistik som visar när under året som höjningar har skett.

  Vänliga hälsningar
  Jerker Sidén Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.