Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Otydligt vilken månad priserna avser

Nedanstående avtal uppger ett rörligt inköpspris inkl elcertifikat på 36,51 öre. Alla priser hos er som jag detaljstuderat hittills har avsett september 2017, men när jag kontrollerar detta pris på bolagets egna webbsida står det att priset 36,51 öre avser oktober 2017. Eftersom Nordpools spotpriser är 34,74 öre för september respektive 29,37 öre för oktober spelar det väldigt stor roll vilken månad priset avser. Om priset hos er avser september innebär det ett väldigt lågt påslag om 36,51 - 34,74 = 1,77 öre. Om det däremot avser oktober är påslaget det betydligt högre 36,51 - 29,37 = 7,14 öre. Och då blir det ganska orättvist att lista priset tillsammans med de priser som är baserade på septembers spotpris.

http://www.ei.se/sv/Elpriskollen/Avtalssida/?ellevid=34&avtalId=22711&postnummer=80311&forbrukning=11500

http://www.arsunda-kraft.se/avtal-priser

Kommentarer

 • Hej Andreas,

  Tack för att du delar med dig av det du hittar på Elpriskollen.

  På Elpriskollen.se ska elleverantörerna uppdatera sina priser och leveransvillkor så snart uppgifterna ändras. Vad gäller de rörliga elavtalen finns det en s.k. brytperiod (mellan den 1-10 i varje månad) i vårt inrapporteringssystem vilket innebär att samtliga rörliga elavtal publiceras på Elpriskollen.se samtidigt den 11 i varje månad. Detta beror på att elleverantörerna får tillgång till föregående månads elpriser vid olika tillfällen.

  Då jag ser att du skrev din fråga till oss den 10 november är det helt korrekt att de rörliga priserna baserades på september månad. De priser som finns publicerade idag på Elpriskollen.se ska vara baserade på oktober månad.

  Jag tar till mig dina tankar och ser hur vi kan förtydliga informationen till våra användare av Elpriskollen.se.

  Vänlig hälsning,
  Louise Goding
 • Ok, då vet jag vilken månad som avses men det vore som sagt bra för övriga besökare att att visa det tydligt. Om jag går in på Årsunda Eldistributions avtal nu så ser priset väldigt konstigt ut:

  http://www.ei.se/sv/Elpriskollen/Avtalssida/?ellevid=34&avtalId=22711&postnummer=80311&forbrukning=11500

  Priset är 43,89 öre men består bara av Årsavgift, Elskatt och Moms.

  Andreas
 • Hej igen,

  Vi tar omedelbar kontakt med berörd elleverantör.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  Vänlig hälsning,
  Louise Goding

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.