Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Olämpligt binda avtal nu när det är vattenbrist?

Hej!
Jag har nyligen flyttat till ett lite större hus och blev förskräckt över min höga elräkning i vintras. Då var det ju extremt kallt. Jag har ett obundet avtal (Vattenfall). Fick då ( tidig vår) rådet att binda avtal nu i sommar. Men eftersom denna sommar är extremt varm och torr har jag väntat med detta.
Vad anser ni? Ska jag vänta med att binda till dess att det, förhoppningsvis, har regnat rejält?
Jag vill bara använda miljövänlig energi. Man kan ju tro i dessa tider att det skulle vara billigare med en elleverantör som har solenergi. Men så är väl inte fallet, eller...?

Tacksam för svar!

Siv Karlström

Kommentarer

 • Hej Siv!

  Vi på Ei får inte rekommendera folk till vissa avtal eller spekulera om hur elpriserna kommer att förändras men här kan du läsa om priserna den här sommaren och faktorer till elprisutvecklingen framöver.

  Tyvärr är det inte så att skaffa avtal med solenergi blir billigare eftersom priset elhandlarna köper el för (som sedan förstås säljs vidare till kunderna) sätts på den nordiska elbörsen Nord Pool Spot. Priset bestäms utifrån hur mycket det kostar att producera den sista kilowattimmen som behövs för att möta efterfrågan. Och då har priserna i allmänhet drivits upp nu när utbudet på främst vatten som står för en stor del av den nordiska elproduktionen är lägre. Det sättet som man kan tänka sig att den här sommaren och våren främst gynnat solenergi är troligtvis om man installerat eller har egna solceller.

  Med vänliga hälsningar,
  Samuel Wahlberg Energimarknadsinspektionen
 • Tack för ditt svar!

  Hälsningar
  Siv
  Siv Karlström

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.