Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Förvaltningspris.

Jag har tecknat ett elavtal med GNP ENERGY med vintersäkring under december, januari och februari.. I samband med tecknandet av avtalet var jag i telefonkontakt med deras kundtjänst och fick uppgift om att de månaderna då vintersäkringen inte gäller skulle rörligt pris gälla. Avtalet började gälla 1 november 2018. Då jag fick den första fakturan för november månad fick jag en chock. Då var priset 85,80 öre/kWh. Nordpools spotpris denna månad var 51,341 öre/kWh för mitt elområde.Vid kontakt med kundtjänsten gäller ett förvaltningspris enligt avtalet. Vad är detta? Får man göra hur stora påslag som helst med förvaltningspris. Avtalet har en bindningstid på 24 månader men ingen uppsägningstid. Kan jag säga upp detta avtal eller komma ur det på något sätt. 
Evert Karlsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej
  Ursäkta för sent svar, men Energimarknasbyrån har haft stängt under mellandagarna.

  Jag har läst GNP:s avtalsvillkor och jag uppfattar förvaltningspriset som ett annat ord för rörligt elpris. Termen förvaltningspris är inget vedertaget begrepp som har någon särskild innebörd. I avtalsvillkoren beskrivs förvaltningspriset så här:

  "Elpriset utgörs av ett fast pris per kWh per månad baserat på GNP Energy Sverige AB:s viktade inköpspriser från den fysiska och finansiella kraftmarknaden."

  I villkoren anges också att "GNP Energy Sverige AB har rätt att på avtalat pris fakturera vid varje tidpunkt gällande energiskatt, mervärdeskatt
  och andra av myndigheter fastställda skatter och avgifter."

  Det anges inga påslag i beskrivningen av priskomponenter, om ni avtalat om påslag kan detta inte ändras ensidigt. Du kan börja med att kontakta GNP Energy och begära att de specificerar de olika priskomponenterna som resulterat i det höga elpriset du har fakturerats. Därefter kan du ta ställning till hur du vill gå vidare.

  Energimarknadsbyrån tog emot många klagomål som gällde höga elpriser under en period 2018 och vi tog därför fram information som vi publicerat på vår webbplats. Via länken nedan kan du hitta mer information om hur du kan gå tillväga om du fakturerats ett högt elpris:
  https://energimarknadsbyran.se/nyheter/nyhetsarkiv/2018/klagomal-pa-ett-elhandelsforetag-kontrollera-fakturan/

  Om du bryter ett elavtal måste du betala en lösenavgift, enligt GNP:s avtalsvillkor är den upp till 1490 kr per anslutning för privatpersoner och högre för näringsidkare.

  Om du vill ha ytterligare hjälp i ditt ärende kan du höra av dig till Energimarknadsbyrån. Vi har telefonvägledning alla vardagar kl 9-12 och det finns möjlighet att skicka skriftliga frågor via vår webbplats:
  www.energimarknadsbyran.se

  Med vänlig hälsning
  Anna
  Konsumenternas energimarknadsbyrå
  Anna Carlén Konsumenternas energimarknadsbyrå

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.