Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Förstärkning av elnät

Hej. Jag och min sambo ska bygga hus, vi har nu fått information om att elen är för svag för att tillhandahålla ett hus till, därför måste de förstärka elen 750 m från huset. Vattenfall anser att det är vi som ska stå för denna kostnad (144 000 kr) trots att det är 9 hus mellan som kommer dra nytta av detta. Konsumenten längst ut på nätet (min sambos farbror) har haft spänningsfall i flera år utan att Vattenfall har gjort något åt detta. Nu kommer ju även han få bättre kvalite på sin el. Vi tycker att det känns fel att vi ska bekosta detta när så många andra kommer dra nytta av det. Vad anser ni?
Veronica Landin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Veronica,
  Efter att man blivit erbjuden villkor (inklusive en kostnad) för en anslutning har man möjlighet att begära prövning av villkoren hos oss. Prövningen sker kostnadsfritt. Vid bedömning av avgifter för säkringar upp till 25 ampere använder vi en schablonmodell för bedömning av skäligheten. I den bedömning vi gör tar vi även hänsyn till om utbyggnaden i samband med anslutning kommer fler kunder till godo.

  Vi kan inte ta ställning till ert enskilda fall utan att ha sett de omständigheter som råder för just er. Detta kan vi göra först vid en begäran om prövning. Läs mer om anslutningar och prövning här.
  https://www.ei.se/sv/for-energikonsument/el/Elnat/anslutningsavgift/

  Vänliga hälsningar
  Jerker Sidén Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.