Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Dela Fleras överlåtelse av verksamheten til Finergy.se

Jag har ett 1 års avtal som går ut sista nov med Dela Flera. Dela Flera har överlåtit  verksamheten til Finergy.se tidigare i höstas. Nu går det ej att nå Finergy på mail eller telefon. Jag sa upp mitt 1 års avtal sista okt i mail till Finergy men fick inget svar. Uppsägningsvillkoren hänvisar Dela Flera till sin web site som nu är ren på information.
Jag vill välja en annan elleverantör eftersom dessa inte verkar vara seriösa. Kan jag får problem ?
Mvh
Magnus

Kommentarer

 • Hej

  Om du har sagt upp ditt avtal är det viktigt att spara mailet för att kunna styrka uppsägningen om det skulle uppstå en tvist. Så länge du har sagt upp avtalet i tid ska du kunna lita på det. Du har rätt att säga upp ditt avtal muntligen eller skriftligen och du måste inte få en bekräftelse för att uppsägningen ska vara giltig. När du tecknar ett nytt avtal bör du se till att det får rätt startdatum så att inte ditt befintliga avtal bryts i förtid för då kan företaget kräva en sk brytavgift (eller lösenavgift).  

  Om du inte tecknar ett nytt avtal är du kvar som kund eftersom elhandelsföretaget har leveransplikt och du får då ett högre sk tillsvidare-pris.

  Jag tycker att du ska skicka vidare ditt mail till det nya elhandelsföretaget också så att även de har sett att det har skickats en uppsägning, se till att det i mailet syns när det skickades.

  Du kan läsa om konsumenträtt vid överlåtelser av elavtal här:
  https://energimarknadsbyran.se/nyheter/nyhetsarkiv/2018/fragor-om-konsumentratt-nar-sveriges-energi-gar-samman-med-gota-energi-fran-1-a-december/

  Informationen gäller två andra elhandelsföretag som går samman och där kunder överlåts men texten är allmängiltig. Det är upp till det elhandelsföretaget som övertar dig som kund som måste bevisa att det är i överensstämmelse med elavtalets villkor. Du har också enligt lag alltid rätt att få se dina avtalsvillkor, men Energimarknadsbyrån har en kopia på Dela fleras avtalsvillkor, hör av dig om du inte får tag på dom på annat sätt. I versionen från juli 2017 framgår att Dela flera har rätt att överlåta avtalet.

  Du kan höra av dig till Konsumenternas energimarknadsbyrå om det skulle uppstå fler frågor eller något problem, vi har telefonvägledning varje vardag kl 9-12.
  www.energimarknadsbyran.se

  Anna Carlén Konsumenternas energimarknadsbyrå

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.