Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Byt leverantör för att få introduktionserbjudande

Att byta leverantör är lönande. Nu har jag bytt igen och har inköpspris + 1,5 öre påslag under 1 år och ingen fast avgift. I era prisjämförelser finns tydligen inga sådana nykundserbjudanden med.

Sven Frid Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Vad bra att du är nöjd!

  Nej, vi har valt att enbart visa priser som erbjuds till alla kunder, det vill säga inga lockpriser, tillfälliga priser eller priser som bara riktar sig till vissa kunder.

  Mattias Johansson Energimarknadsinspektionen
 • Det Sven Frid missar här är att inköpspriset kan vara hur högt som helst. Kostnader för inköp är inkluderat i det rörliga priset, ospecat, osynligt, olika, OLAGLIGT.

  Sven
 • Hej

  Jag kan börja med att berätta att elpriskollen.se från och med den 16 februari 2016 har lanserat en ny version som inkluderar så kallade "rabatt-avtal". Vi hoppas att sidan därmed blir bättre för användarna.

  När det gäller inköpspriset så finns det ingen generell definition av det begreppet utan vad som ingår i detta beskrivs i elhandlarens avtalsvillkor. Min uppfattning är att man ska byta elhandlare vid missnöje. Det går också att anmäla det som man uppfattar som oskäliga avtalsvillkor till Konsumentverket. Information om det finns här; http://www.konsumentverket.se/Konsumentfragor--...

  Med vänlig hälsning

  Thomas

  Thomas Björkström Energimarknadsinspektionen
 • När jag avtalade med Charlotte Pettersson skulle det vara ett pris på 69 öre /kwh. Inga andra avgifter. När avtalet kommer idag finns ett påslag på 1.94 öre/kWh och elhandelsavgift på 25 kr/mån. Detta visste jag inget om. På avtalet står inget om 69 öre /kWh. Varför inte?
  Anne-Marie Frimodig Larsson
 • Hej Anne-Marie,
  Jag vet tyvärr inte vilket avtal det handlar om och vi på Energimarknadsinspektionen redovisar genom elpriskollen.se endast de uppgifter som elhandlare enligt lag är skyldiga att rapportera till oss.

  För att få reda på vad de olika delarna av ditt avtal och faktura avser bör du ta kontakt med din elhandlare. Om det är något som inte stämmer överens med det du avtalat om och som ska framgå av de villkor du ska ha fått ta del av i samband med köpet ska du hänvisa till att handlaren är skyldiga att leverera det ni avtalat om. Annars är det ett avtalsbrott.

  Vänliga hälsningar.
  Jerker Sidén Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.