Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Betalt 2 gånger

Jag har fått information av EON att man återigen ska höja
avgiften för elnätet.
Anledningen är kommande investeringar för att möta behov av laddning av elbilar, utbyggnad av tågtrafiken, satsning på solenergi mm.

Företag på fria o delvis fria marknader satsar hela tiden på investeringar för att dessa ska ge avkastning och därmed höja vinsterna. Och investeringen i sig ger avkastning. Det är inte på det viset att man innan måste höja sina priser. Det skulle vara fullständigt främmande om Volvo skulle höja sina priser och hävda att det beror på kommande investeringar i nya modeller. De nya modellerna kommer att säkra hela investeringen ! Men elföretagen resonerar inte på detta vis. Man ska ha betalt både före och efter, dvs. 2 gånger. Någon osäkerhet inför dessa satsningar på elbilar och annat kan det ju heller inte finnas. Elförbrukningen antas öka framöver även om den produceras på ett mer hållbart sätt.

Elmarknaden fungerar på ett märkligt bakvänt vis. Och dyrt blir det för konsumenten. Skulle inte staten kunna äga elnäten ?

 


Eddie Karlsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Eddie,

    Med anledning av E.ONs senaste höjning av elnätsavgifterna har vi skrivit ett inlägg för att besvara dem frågor och klagomål som vi fått in. Inlägget hittar du här.

    Tveka inte att kontakta oss igen!
    Hälsningar Madeleine
    Madeleine Hermansson Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.