Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Avtal - Rörligt pris

Hej
Jag förstår inte hur det kan vara tillåtet att teckna ett avtal med ett rörligt pris. Det betyder ju att vi binder oss till något i ett visst antal månader utan några som helst garantier för vilket priset blir. Avtalet är ju inte prisbundet på något sätt. Tidigare skrev man ju rörligt avtal med bundet spotpåslag men så är det ju inte längre. Nu är ju även påslaget rörligt. Vidare är ju inte fakturorna inte längre specade så man kan se vad som är spotpris, pålägg och elcertifikat. Elhandeln har ju blivit en riktig rufflarbransch. Ni borde verkligen se över detta.
Camilla Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Camilla,

  Tack för ditt inlägg!

  Precis som du säger så kan man teckna ett avtal med rörligt pris om man vill. För vissa passar ett avtal med rörligt pris bättre än andra. Eftersom man har många olika avtalsvarianter att välja på så finns det ofta något som passar kunden bra.

  Om man till exempel vill ha ett avtal där man vet sitt pris per kilowattimme varje månad kan man i stället teckna ett avtal med fast pris.

  Om det är något företag som du anser inte följer ellagens bestämmelser gällande fakturering (8 kap. 16§ ellagen 1997:857) har du möjlighet att återkomma till oss.

  Vänliga hälsningar,
  William Johansson Berg Energimarknadsinspektionen
 • Jag förstår att priset blir rörligt på ett rörligt avtal men det var ingen, av alla de elhandelskunder som vi tillfrågat, som visste att det rörliga priset rörde sig av fler faktorer än spotpriset. Därför anser jag att informationen är bristfällig eller/och att elhandelsbolagen utnyttjar okunnigheten bland elhandelskunderna.
  Det känns inte som en rättvis elhandel för svenska folket på 2000-talet.
  Camilla
 • Hej igen Camilla,

  Eftersom det är upp till kunden att välja avtal/företag så anser vi att det är bra att det finns avtal med rörligt pris att välja bland. Som jag skrev tidigare kan det passa bättre för vissa kunder.

  Sedan förstår jag ditt argument att okunnigheten bland elhandelsföretag kan ställa till problem på marknaden. Detsamma gäller också för andra avtal som säljs och rörliga avtal är ingenting vi som tillsynsmyndighet har fått in klagomål över. Vi ser alltså inget underliggande problem med den avtalstypen.

  Vänliga hälsningar,
  William Johansson Berg Energimarknadsinspektionen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.