Kan vi överlåta vårt leasing- eller avbetalningskontrakt?

Absolut, det kan vi hjälpa er med! Ni ansöker om överlåtelse av ert befintliga finansieringskontrakt till ny kund i DNBportal.se. Från startsidan klickar ni först på "Engagemangsöversikt". Välj det kontrakt ni vill överlåta och klicka på "Överlåta kontrakt". Följ sedan instruktionerna på sidan. Obs, vill ni överlåta flera kontrakt måste ni göra en ansökan per kontrakt.

Överlåtelsen sker helt digitalt och alla parter som ska signera behöver ha tillgång till bankID.

När sker överlåtelsen av ett leasingkontrakt?
Överlåtelsen sker per den första vardagen i kommande månad om samtliga parter har signerat överlåtelsekontraktet innan den första vardagen i kommande månad. Om inte samtliga parter har hunnit signera innan den första vardagen i kommande månad genomförs överlåtelsen per den första vardagen i månaden därpå. Alltid helmånader det vill säga. Ägarbytet av fordonet hos Transportstyrelsen ombesörjer DNB på överlåtelsedagen.

När sker överlåtelsen av ett avbetalningskontrakt?
Överlåtelsen kommer att ske den dag samtliga parter har signerat överlåtelsekontraktet. Ägarbytet av fordonet hos Transportstyrelsen ombesörjer ni själva efter det att ni skickat in överlåtelsekontraktet till oss.

Prislista (avgiften debiteras på första fakturan ny kund får efter överlåtelsen)
Överlåtelse avbetalningskontrakt: 2 495 kr
Överlåtelse leasingkontrakt: 2 995 kr + moms


Sökord: Ta över, byta ägare, ombilda, överföra
Daniel
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.