Till senaste kommentaren

Vad händer när inkomstförsäkringens dagar är slut?

Jag kommer troligtvis att bli uppsagd inom kort och är orolig för ekonomin. Jag är med i Akademikernas a-kassa och jag kommer få ersättning från DIK:s inkomstförsäkring så det är ju bra.

Men vad händer när dagarna med från inkomstförsäkringen tar slut?

Kommentarer

  • Det är ofta förenat med oro att stå inför en uppsägning. Bra att du har både medlemskapet i Akademikernas a-kassa och här i DIK ordnat sedan tidigare. Det kommer underlätta avsevärt för dig om du skulle bli arbetslös en tid.

    Det går ju aldrig att veta i förväg hur lång tid det tar att komma i arbete igen så det finns förstås en risk för att ersättningen från inkomstförsäkringen upphör innan du hittat ett nytt jobb.

    En hel ersättningsperiod från a-kassan är 300 dagar. När ersättningsdagarna från din inkomstförsäkring upphör är det oftast så att du a-kassedagar kvar att ta ut. Om även dessa dagar skulle ta slut kan du genom att delta i arbetsmarknadspolitiska insatser få vad som kallas för aktivitetsstöd

    Hos Akademikernas a-kassa finns mer information om arbetslöshetsförsäkringen. Arbetsförmedlingen informerar om arbetsmarknadspolitiska insatser som berättigar till aktivitetsstöd och Försäkringskassan informerar om aktivitetsstöd.
    DIK

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.