Uppsägningstid

Hej!
Egentligen vet jag nog svaret men frågar ändå. I mitt anställningsavtal står tre månader utskrivet som min uppsägningstid. Jag har bara varit anställd i 1,5 år. Mycket pendling och resor sliter på mig vilket gör att jag säger upp mig så snart jag har ETT nytt jobb närmre hemma. När jag väl hittat det kommer jag vilja bryta min nuvarande anställning så snart som möjligt eftersom den inte är hälsosam för mig, jag har varit mycket sjukskriven. Kan min korta anställningstid påverka uppsägningstiden på något sätt eller är det än då tre månader som gäller?

Kommentarer

  • Hej,
    Om det på ditt anställningsavtal står angivet att tre månaders ömsesidig uppsägningstid som gäller så är det den som gäller.
    Dock förekommer det ganska ofta att arbetsgivare går med på låta en anställning upphöra tidigare när den anställde frågar om det.

    Varmt lycka till med ditt jobbsökande. Du vet väl att du inom ramen för ditt medlemskap i DIK kan få karriärservice och aktivt stöd i jobbsökande. Surfa in på vår webb och läs mer om Karriärservice och om hur du bokar ett karriärsamtal.

    //Sara

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.