Pensionärsmedlem

Hej! Kan jag fortsätta att vara medlem i DIK när jag går i pension till våren?
Hur stor är i så fall medlemsavgiften som pensionär?

Min anställning upphör 2019-04-30 - Egentligen kan jag väl gå ur A-kassan redan nu?

Kommentarer

 • Hej!
  Du kan absolut fortsätta vara medlem hos oss som pensionär. Du har då ett passivt medlemskap och betalar i avgift 39 kr i månaden. (Enligt nya medlemsavgifterna för 2019). Vill du ändra ditt medlemskap till passivt, kontakta oss via fraga@dik.se

  När det gäller a-kassan så avslutas ditt medlemskap automatiskt den månaden du fyller 65 år. Vill du avsluta ditt medlemskap tidigare gör du det via länken:
   www.aea.se/avsluta 

  Vänliga hälsningar
  Carina
  Carina
 • Som pensionär, vilken nytta har jag av att fortsätta vara medlem?
 • Hej igen,
  Som pensionärsmedlem får du ta del av våra nyhetsbrev. Har du försäkringar via försäkringsbolaget Akademikerförsäkringar har du ca 10% lägre premie om du är medlem i DIK.

  Du får också ta del av andra förmåner som du kan titta närmare på vår webbsida:
  https://dik.se/medlem-i-dik/tryggare-ekonomi/rabatter-erbjudanden/
  Carina
 • Kan man som passiv medlem även ta del av ert nya erbjudande Din privatjurist? I mitt fall är jag just nu aktiv medlem men går i pension nästa år och tänker då fortsätta som passiv medlem.
 • Hej,
  Det här erbjudandet gäller alla våra medlemmar inklusive de som har ett passivt medlemskap, så om du har ett medlemskap hos oss har du också rätt till tjänsten Din privatjurist. Du behöver inte göra någonting om du vill ha den, och du kan när som helst säga upp den.

  Hör av dig till oss den dagen du går i pension så ändrar vi också ditt medlemskap till passivt.

  Hör av dig om du har fler frågor.
  Carina
 • Hej!

  Jag funderar på den erbjudna juristförsäkringen men hittar ingenstans uppgifter om vad som gäller om man vill säga upp försäkringen. Uppsägningstid? Hur gör man?
 • Hej!
  För att säga upp tjänsten Din privatjurist kan du skicka din uppsägning till e-postlådan nejtack-dinprivatjurist@dik.se . Tjänsten avslutas då den sista i den månad du säger upp den.

  Carina
 • Hej!
  Jag har nu upptäckt på min e-faktura att jag skall betala 35 kr till min privatjurist något jag inte tidigare fått reda på och aldrig efterfrågat. Kan ni skicka en ny faktura utan detta
  Mvh

 • Jag är passiv medlem och har betalt medlemsavgiften för hela 2019 468:- i februari i år. Jag har nu fått en inbetalningsavi på 35:- för Din privatjurist gällande maj månad. Dessutom har man lagt på en medlemsavgift på 23:-, alltså totalt 58.-. Vad är detta för medlemsavgift? Privatjuristen skulle ju bara kosta 35:- per månad även för passiva medlemmar?
  Dessutom undrar jag hur jag skall kunna byta till autogiro genom min internetbank, i det här fallet SEB. Jag har digipass men ej bankID och när jag går in via digipassen hos SEB finns inga alternativ för att söka autogiro. Måste jag ringa banken för detta ändamål? När jag tidigare gått över till bankID har resp. företag skickat med en blankett att sända in.
  Tacksam för snabbt svar eftersom inbetalningen skall göras redan den 30.5
 • Hej Catharina,
  Ursäkta för sent svar. Vi är mitt uppe i ett systembyte vilket ställt till det lite gällande årsfakturan. Vi har krediterat fakturan gällande medlemsavgiften som du har fått skickat till dig. Nästa faktura du ska betala är från mars 2020. Avgiften för Din privatjurist kommer som vanligt varje månad. Vill du kan du också betala in den ett år fram på ditt ocr-nummer så slipper du få återkommande fakturor för den.

  Återkom till oss om du har några fler frågor.

  Ha en fin helg.
  Carina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.