Passar DIK mig?

Hej!
Jag är kommunikatör på en ideell stiftelse och är medlem i Unionen sedan mitt tidigare jobb. Min nuvarande arbetsgivare har kollektivavtal med Vision men som kommunikatör vet jag inte om det är det bästa förbundet för mig när jag nu ska byta. Vilka för- och nackdelar skulle det innebära för mig att byta till DIK?

Kommentarer

 • Hej!
  Skulle du byta till DIK som förbund så omfattas du fortfarande av det kollektivavtal din arbetsgivare tecknat. I den delen innebär ett förbundsbyte alltså ingen nackdel. Det kan dessutom vara så att DIK genom sitt samarbete med andra akademikerförbund redan är part i det kollektivavtal som gäller hos din arbetsgivare. Utan att veta var du är anställd och vilket kollektivavtal det gäller går det dock inte att säga säkert.
  • DIK vänder sig till dig som jobbar inom kultur och kreativa näringar där du som kommunikatör räknas. 
  Den - som vi ser det – största fördelen med ett förbundsbyte i ditt fall är skillnaden i hur vi jobbar som ett mindre specialiserat förbund jämfört med Unionen som är ett stort brett förbund. För oss är det viktigt att medlemmen känner sig sedd och inte försvinner i det stora kollektivet.
  • Vi jobbar med personlig stöttning och coachning på din färd genom hela arbetslivet. Ibland i förgrunden, ibland i bakgrunden. Vägen är din egen, men för oss är målet självklart – vi ska hjälpa dig att nå din fulla potential.
  • Vi ger dig stöd som stärker dig om du någon gång vacklar, råd som får dig att ta dig an utmaningar med klara ögon, kunskap som öppnar dolda dörrar. 
  Och vi tvekar aldrig att säga vad vi tycker när vi märker att det vi tror på utmanas och ifrågasätts. Alla människors lika värde, det livslånga lärandet, lösningar som är till gagn för alla, kulturens och kreativitetens värde, kollektivet som lyfter individen.

  Vi finns där. På din väg.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.