Nyutexaminerad bibliotekarie

Hejsan!
Den 9 juni utexamineras jag som bibliotekarie från Högskolan i Borås. Jag har under min utbildning jobbat extra på bibliotek och har några arbetstillfällen inplanerade i sommar. Dock inte så mycket: totalt 14 arbetsdagar á 6 timmar under juni och juli. Jag är för tillfället inte medlem i något fackförbund eller a-kassa. Som jag förstår det är mitt första steg att jag skriver in mig på Arbetsförmedlingen första dagen efter examen för att kunna ansöka om a-kassa/alfa-kassa. Rekommenderar ni att jag i samband med detta också ansöker om medlemskap hos er eller bör jag göra det så snart som möjligt för att öka chanserna till ekonomiskt stöd?

Kommentarer

  • Hej!
    Vår rekommendation är att bli medlem!
    Du har rätt till rådgivning och full tillgång till hela DIK:s erbjudande redan från dag ett i medlemskapet. Många andra fackförbund har som policy att man behöver vara medlem en viss tid eller ha en inkomst för att få del av den fackliga servicen, men så arbetar inte vi.

    Vi finns här för att stötta både i jobbsöket, rekryteringsfasen och i verksamheten. Från dag ett börjar du också kvalificera dig för ersättningen från vår inkomstförsäkring och får till gång till Din privatjurist som också ingår i medlemskapet. Ansökan görs enklast direkt via vår webb;dik.se Där hittar du också annan information och uppgifter om hur du kontaktar oss.

    Välkommen som medlem.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.