Lön för bibliotekspedagog

Hej! Jag har sökt jobb som bibliotekspedagog och ska strax få komma på anställningsintervju. Arbetet innebär att med via musik och drama främja läsande, språk och kultur. Jag är utbildad musikhandledare, har mångårig erfarenhet av pedagogiska och kreativa jobb, samt utbildning inom teater och skrivande.
Kan ni hjälpa mig med nån rimlig idé om löneanspråk för denna tjänst?

Kommentarer

 • Hej Aiva!
  Tack för din fråga.
  Som medlem i DIK har en möjlighet att nyttja Saco Lönesök.

  Utan att verifiera att du är medlem i DIK kan vi i detta läge enbart ge generell löneinformation om löneläget kring anställda som arbetar på bibliotek. Sett till 2019 års löneläge ligger (för samtliga inom verksamhetsområdet) löneläget för den undre kvartilen 29 925 kr i månaden, medan den övre kvartilen tjänar 34 640 kr.
  Medianlönen enligt DIK:s lönestatistik 2019 för anställda inom arbetsområdet Bibliotek ligger på 32 500 kr. Löneläget beror även på var i landet en befinner sig.

  När du blir medlem i DIK, kan du boka tid hos en lönecoach som hjälper dig bland annat att förstå lönenivå, förhandlingsteknik, hur du förbereder dig inför lönesamtalet och att lön är mer än kronor och ören. Antalet samtal är obegränsat, ingår i din medlemsavgift och genomförs över telefon. Då kan du får mer ingående coachning som är särskilt inriktad på den tjänst du söker, i ditt fall för tjänsten bibliotekspedagog.

  Om du har fler frågor är du varmt välkommen att kontakta vår medlemsservice:
  Tel: 08-480 040 00 mån-fre 8:30-12:00, Mail: Fraga@dik.se"

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.