Till senaste kommentaren

Kontrolluppgift fackföreningsavgiften

Hej!

Undrar om jag ska fylla i något om medlemsavgift och A-kassa i deklarationen?
Är det avdragsgillt på något sätt? Vet att det togs bort för något/ några år sedan men fick hem ett dokument gällande detta från er?

Tack på förhand!

Kommentarer

 • Skattereduktionen för fackföreningsavgift återinfördes 2018 och därefter avskaffades rätten till sådan skattereduktion från och med den 1 april 2019.

  DIK har skickat kontrolluppgift till Skatteverket avseende samtliga personer som betalat medlemsavgifter till DIK under perioden den 1 januari - 31 mars 2019.

  Skattereduktion medges för avgifter betalade under januari-februari-mars 2019 under förutsättning att den sammanlagda avgiften under perioden överstiger 400 kronor. Notera att skattereduktion endast medges för själva medlemsavgiften, dvs inte för a-kasseavgift eller för försäkringspremier till någon av de förmånliga försäkringar som följer med medlemskapet eller som betalas via medlemskapet.

  • Under förutsättning att det förtryckta beloppet på din deklarationsblankett stämmer överens med vad du faktiskt betalat i medlemsavgift till DIK (och eventuellt andra fackförbund) under perioden januari-mars 2019 behöver du inte fylla i något särskilt i deklarationen.

  Vill du ha utförligare information om regelverket avseende skattereduktion för medlemsavgifter finns det på Skatteverkets hemsida;

  Hoppas detta reder ut begreppen avseende kontrolluppgiften.
  DIK

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.