Till senaste kommentaren

Jag tänkte bli egenföretagare, kan jag fortfarande vara medlem i DIK?

Jag har varit medlem i DIK i många år men efter att jag blev uppsagd från min tidigare tjänst på en kommunikationsbyrå har jag börjat fundera allt mer på att starta eget företag för att kunna ta uppdrag på konsultbasis. Nu undrar jag om jag borde gå lämna DIK eller om jag kan fortsätta att vara medlem som egenföretagare och vad det i så fall skulle innebära?

Kommentarer

 • Tack för din fråga!
  Självklart ska du fortsätta att vara medlem i DIK som egenföretagare. Många av våra medlemmar driver eget och vi på DIK jobbar för att även du som egenföretagare ska kunna känna dig så trygg som möjligt på arbetsmarknaden. Vi har därför utformat ett särskilt medlemskap anpassat till dig som driver eget företag. Medlemsavgiften är dessutom lite lägre, 191 kr/månad (med a-kassa 331 kr/månad).

  Kontakta oss så snart du startar upp din verksamhet så att vi kan korrigera ditt medlemskap så får du rätt hjälp och förmåner från oss. Nedan berättar jag om några av de förmåner som ingår i medlemskapet som egenföretagare.

  De som driver egen firma upplever sig ibland ensamma och det kan vara svårt att hitta människor att bolla sina tankar och funderingar med. Som medlem har du därför tillgång till DIK:s egenföretagarcoacher. De kan till exempel svara på frågor om vad du behöver tänka på innan du startar företag, vad som behöver stå med i en affärsplan eller hur du ska tänka när du ska sätta pris på dina varor eller tjänster.
  Det är helt gratis för dig som är medlem och du kan boka hur många samtal du vill.

  Vi är även måna om din trygghet. Som egenföretagare behöver du se till att ha en företagsförsäkring som täcker exempelvis din utrustning om den går sönder eller om du skulle drabbas av andra oväntade kostnader. Du får därför en fullvärdig företagsförsäkring som ingår helt kostnadsfritt i ditt medlemskap. Bara försäkringen gör ofta att det är värt att vara medlem, rent ekonomiskt.

  Du har även tillgång till Akademikerförsäkrings professionella rådgivare som kan hjälpa till att se över ditt specifika försäkringsbehov. Rådgivarna har dessutom avrådandeplikt och ser till att du inte betalar för mer än vad du behöver. Självklart har du fortsatt tillgång till A-kassa och inkomstförsäkring om det skulle visa sig att konsultuppdragen inte räcker till.

  Som konsult behöver du teckna avtal med dina kunder. Har du inte tidigare erfarenhet av att skriva avtal kan det kännas överväldigande att ta reda på vad som behöver vara med i ett avtal. Vi har därför en tjänst som heter Min Bolagsjurist. Genom denna tjänst har du rätt till 5 timmar med en jurist för att upprätta konsultavtal, aktieägaravtal eller kompanjonsavtal om det skulle behövas. Även detta ingår helt gratis för dig som egenföretagarmedlem.

  DIK har många fler förmåner för dig som egenföretagare, exempelvis banktjänster och rabatter på co-workingspace. Du kan läsa om alla delar i medlemskapet här https://dik.se/medlemskapet/dik-for-egenforetagare

  Har du fler frågor eller vill ha hjälp med att byta medlemskap tveka inte att kontakta oss på tel: 08-480 040 00 (mån-fred kl 08:30-12:00)
  DIK

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.