Till senaste kommentaren

Jag har börjat studera kan jag få studentmedlemskap?

Jag har börjat studera kan jag få studentmedlemskap?

Kommentarer

 • Är du student och söker medlemskap hos oss betalar du 100 för hela studietiden.

  Vi kan stötta dig i allt från vägval i den kommande karriären till vilken lön du bör ha när du kommer ut i arbetslivet. Genom att bli studentmedlem får du också tillgång till bra försäkringar via Akademikerförsäkring. Du får t.ex. en gratis olycksfallsförsäkring under hela din studietid. Du har också möjlighet till gratis samtalsstöd via Akademikerförsäkring.

  Förutom försäkringar har du också möjlighet att ta del av förmånen Min privatjurist helt gratis under hela studieperioden. Det innebär att du får obegränsat antal timmar med en jurist som kan hjälpa dig med juridisk rådgivning i både arbetsrättsliga och privata ärenden!

  Är du medlem i DIK sedan tidigare och har arbetat och börjar att studera på heltid kan du få en lägre avgift under din studietid.
  • Medlemskap i DIK och i Akademikernas a-kassa betalar du 179 kr i månaden.
  • Är du inte medlem i Akademikernas a-kassa betalar du 39 kr i månaden.
  Om du har arbetat innan och börjar studera på heltid är det viktigt att stanna kvar i a-kassan. Du kan då skydda din tidigare inkomst och a-kassan kan hoppa över studietiden och räkna på den inkomst du hade före studierna om du inte får jobb direkt när du har studerat klart.
  Läs mer om studier och a-kassan.
  Bli medlem i DIK


  Carina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.