Inkomstförsäkring vid egen uppsägning

Hej!
Man är väl berättigad A-kassa även om man själv skulle säga upp sig.gäller det även inkomstförsäkringen.
Min lön nu ligger på mellan 16000-18000/mån
Olika från månad,vad ungefär skulle min a-kassa ligga på då.

Med vänliga hälsningar
joanna

Joanna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej,
    Om man säger upp sig utan att ha en anledning som är giltig i arbetslöshetsförsäkringens mening får man 45 avstängningsdagar, vilket motsvarar 9 hela veckor. Som mest kan fem avstängningsdagar per vecka räknas av. Varken de 45 dagarna eller de 6 karensdagarna dras av från den 300 dagar långa ersättningsperioden. Läs mer om vad som gäller vid egen uppsägning och ersättning hos Akademikernas a-kassa här.

    Vad gäller rätten till ersättning från DIK:s inkomstförsäkring vid egen uppsägning följer den helt bedömningen som Akademikernas a-kassa gör. Det vill säga om Akademikernas a-kassan beslutar att madu har giltigt skäl att säga upp dig och därför beviljar dig ersättning utan de 45 avstängningsdagarna, har du rätt till ersättning från inkomstförsäkringen. Om Akademikernas a-kassa däremot beslutar om avstängningsdagarna som vanligen blir en följd av egen uppsägning har du inte rätt till ersättning från inkomstförsäkringen avseende den specifika arbetslöshetsperioden. På Inkomstförsäkringens hemsida, här, finns tydligt redovisat hur detta fungerar.

    Hur mycket a-kassa det skulle bli per månad beror av en mängd faktorer och därför råder jag dig att ta kontakt direkt med Akademikernas a-kassa för att få klarhet i den frågan. På deras hemsida, www.akademikernasakassa.se finns också mer information om hur ersättningsnivån bestäms.

    Sara

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.