Inkomstbortfall vid Coronakrisen

Jag bestämde mig för att ta tjänstledigt från mitt arbete på X [redigerat av redaktören] för att på heltid åter driva min enskilda firma XX [redigerat av redaktören] (som jag startade för _ år sedan). Jag hade 3 stora uppdrag på gång och flera små. Nu har jag blivit av med flera uppdrag och en del av uppdragen är satta på vänt. Jag hade en budget för att klara mig de tre första månaderna - för jag visste ju att jag skulle få in uppdrag och kunna fakturera. Nu kommer det ta mycket längre tid att kunna genomföra uppdragen. Hur kan jag få hjälp? Jag är med i Svenska Fotografers Förbund också men där kan de inte heller hjälpa mig eftersom reglerna säger att vi som har enskilda firmor bara kan lägga dem vilande i 1 år. Det är detsamma som att säga att jag aldrig mer kan fortsätta med min verksamhet eftersom det tar lång tid att bygga upp kontakter igen. Under det sista halvåret jag var anställd på museet knöt jag kontakter och fick uppdrag, skulle jag lägga ned nu skulle jag behöva 1 års budget när jag senare skulle starta upp igen.
Jag är i ett krisläge och behöver hjälp.
Maria (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Maria,
  Pandemin och dess effekter slår hår och grusar många drömmar...

  Vi vill gärna hjälpa dig med det vi kan! Dock är jag inte helt på det klara med vad du själv bedömer som mest akut att få klarhet i eller på vilket sätt du hoppas kunna få hjälp av oss.

  Vad jag förstår har du en anställning som du är tjänstledig från. Är det aktuellt för dig att avbryta ledigheten och återgå i tjänst?

  Jag förstår också av det du skriver att du blivit av med flera uppdrag. Har det funnits avtal för dessa och kan det i något avseende anses som kontraktsbrott från deras sida att de avbryter uppdraget?

  Slutligen undrar jag lite över detta du skriver om krav på att ligga vilande i ett år... I vilket avseende menar du?

  Jag utgår från att du säkert redan tagit del av information om de stödåtgärder som införts, men om inte så kommer här en länk till en sida med information från Skatteverket som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med coronaviruset och covid-19.

  Om du vill komma i kontakt med en rådgivare hos oss på DIK för fortsatt vägledning är det enklaste att du mejlar till DIK Direkt på fraga@dik.se.

  Vänliga hälsningar/
  Sara Chefsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.