Vilken avgift ska jag betala?

Räknas avgiften mot inkomst av tjänsten jag är med i fack och a-kassa för, eller mot inkomsten på deklarationen?
Jag betalar full avgift men tjänar under 20000 utan sjukersättning och undra om jag inte borde ha lägre avgift. Räknade precis ut att jag betalar kring 5% av min disponibla inkomst till facket och funderar på vad jag får för det.

Kommentarer

 • Hej,
  Om du är yrkesverksam, arbetslös, föräldraledig eller sjukskriven betalar du avgift för yrkesverksamma; ordinarie eller reducerad. Om din inkomst av tjänst understiger 20 000 kronor i månaden har du rätt till avgift på reducerad nivå vilket innebär 191 kr per månad (med a-kassa 301 kr per månad).

  Det är den sammanlagda inkomsten från anställning och andra ersättningar från Försäkringskassan som ligger till grund för vad som är månatlig inkomst. Det vill säga det som på deklarationsblanketten är sammanlagd inkomst av tjänst före grundavdrag. Läs mer om våra medlemsavgifter här .

  Om du tjänar under 20 000 kr i månaden (brutto) ska du självklart inte betala full avgift utan reducerad! Hör av dig till oss på DIK Direkt (se kontaktuppgifter här) så ordnar vi med din avgift.

  På vår hemsida kan du se vilka förmåner som ingår i medlemskapet, läs en sammanställning här.

  DIK

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.