Till senaste kommentaren

Hur mycket lön bör man ha efter tre års erfarenhet?

Hej,

Jag undrar hur mycket lön man bör ha om man arbetar inom skolbibliotek på heltid? Jag har arbetat i tre år och tog examen 2016. Min lön är idag 25 808 kr.

Kommentarer

 • Hej,
  DIK anser att akademisk utbildning ska löna sig och det är en grundbult i vår löneideologi att lönesättningen ska spegla de krav på kompetens som ställs för arbetet i fråga. Även ansvarsnivå och erfarenhet i arbetet samt prestation ska påverka. Detta gäller såväl när lön bestäms vid nyanställning liksom för löneutvecklingen över tid när du är anställd.

  Vår rekommenderade ingångslön är 30 000/mån.
  Om du vill läsa mer om löneläget för DIK:s medlemmar är och vad du borde tjäna, kan du läsa mer på vår hemsida.

  Statistiken för skolbibliotekarier med examensår de senaste fyra åren visar ett löneläget på omkring 31 000kr/mån. Lönerna varierar och vi kan se skillnader både på hur stor kommun det gäller som på var i landet man arbeta liksom på vad för sorts skolbibliotek det handlar om. Gymnasienivå innebär generellt högre löneläge än grundskola, större kommun generellt högre löneläge än mindre och så vidare.

  Utifrån vad du skriver om ditt löneläge hörs det som att det vore en bra idé att boka in ett samtal med våra lönecoacher. https://dik.se/din-lon/boka-loneradgivning/

  Hälsar Linnea
  DIK

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.