Glapp mellan anställningar

Hej,
Min nuvarande chef vill inte släppa mig innan uppsägningstiden på 3 månader. Det är väl OK, men utmaningen är att det blir mitt i semestertider. Så då vill inte kommande arbetsgivare att jag börjar förrän efter sommaren. Bör då sista anställningsdagen vara dagen innan jag börjar på det nya jobbet i augusti? Vad är fördelen med det i jämförelse med att istället skriva in mig som arbetssökande, vad är det negativa med det?

Till saken hör att jag om jag är anställd troligen kommer att behöva slåss med de andra medarbetarna vilka som ska jobba under sommaren, det vill jag gärna undvika.

Kommentarer

 • Hej
  om du får ett glapp mellan anställningarna behöver du anmäla dig till arbetsförmedlingen den första arbetslösa dagen. Dvs dagen efter din sista dag som anställd hos din nuvarande arbetsgivare. Eftersom du har sagt upp dig själv från din tjänst så innebär det att du får en karens hos A-kassan på ca 9 veckor, och alltså inte får a-kassa under den perioden. Mer om detta kan du läsa här
  Egen uppsägning - Akademikernas a-kassa (akademikernasakassa.se)

  Om du istället pratar med din arbetsgivare om att du vill ha din sista anställningsdag direkt i anslutning till den nya tjänsten så undviker du karens, men behöver då som du skriver vara med i semesterplaneringen på din nuvarande arbetsplats istället.

  Beroende på hur din situation ser ut och din relation till din arbetsgivare så är det bästa i din situation troligen att försöka prata med arbetsgivaren om att du kan stanna under sommaren, men att du vill att ni enas om din semester separat. Hade du sagt upp dig och slutat före sommaren hade de ju ändå inte kunnat räkna med dig i semesterschemat, genom att du är kvar så kommer det säkert underlätta en del av bemanningen under sommaren. Lycka till!
  Linnea Förbundsjurist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.