Varumärket Paolos

Brukar handla på coop landala, såg att ni hade kvar Paolos i pastahyllan. Detta trots att coop skulle ta avstånd och sluta sälja hans varor då han både erkänt och nu utreds för grövre brott.
Har ni ändrat er?

Kommentarer

 • Hej Lisa

  Coop ställer höga krav på våra leverantörer inom områdena miljö, hälsa och etik. Som leverantör till Coop är det viktigt att känna till Coops normer och att följa de riktlinjer som är satta för samarbetet.

  Vi har tagit beslut att sluta köpa in varor till Coop från Paolos. Det innebär att vi inte köper in fler produkter till vårt lager. Coop har även avslutat samarbetet med People Kitchen Concept gällande varumärket Paolos. Paolo Roberto har varit en viktig del av varumärkets kommunikation och var en så stor del av varumärket.

  Det är inget fel på produkterna och Paolo Roberto har inga ekonomiska intressen kvar i bolaget, så Coop kommer sälja slut på kvarvarande lager eftersom vi gör bedömningen att detta är den mest hållbara lösningen då vi inte vill skapa något matsvinn. Beroende på storlek av innevarande lager kommer produkterna ta slut i olika takt.

  Det finns i dagsläget inget centralt upplägg för att ta pengar från försäljningen eller varor och skänka dem till ett välgörande ändamål. Däremot har varje butiksdrivande förening eller butik möjlighet att sätta upp egna lokala initiativ för att antingen skänka varor eller pengar som kommer från försäljningen. Det är viktigt för Coop att varorna hanteras på ett sätt så att inget matsvinn skapas. Det finns föreningar och butiker som valt att skänka pengar eller varor till välgörenhet, så som Coop Värmland med butiker och butiken COOP i Frillesås.

  Med vänlig hälsning
  Coop
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.