Ränta och avgifter med Coop Mastercard

Varför tillkommer det valutaväxelpåslag vid utlandsköp med Coop Mastercard?
Som ofta vid en ny affärsuppgörelse blir villkoren ändrade och en del avgifter har blivit lägre medan andra blivit högre. Vår ambition har varit att ta fram ett kort som blir så bra som möjligt för så många medlemmar som möjligt. Valutaväxelpåslaget är 1,75 % på aktuell kurs vid utlandsköp med Coop Mastercard.

Vad innebär årsränta på fakturan från Coop Mastercard? Är det något jag som kortinnehavare betalar eller får, och i så fall varför?
Det nya Coop Mastercard är ett kreditkort med en årsränta som räknas på skulden du delbetalar. Om du delbetalar dina köp som du gör med kortet tillkommer en räntekostnad på den kvarstående skulden, och den räntekostnaden baseras på årsräntan. Fullbetalar du däremot dina fakturor från Coop Mastercard varje månad tillkommer ingen ränta alls. Din aktuella räntesats i procent ser du på dina fakturor under "Kontoinformation" . Läs mer om ränta: Hur räknas räntan på Coop Mastercard?

Varför har jag fått något som heter "Aviseringsavgift" som kostar 29 kronor på min faktura?
Aviseringsavgift är en avgift som tas ut om du väljer att få dina fakturor på papper. Anslut Coop Mastercard till e-faktura för att slippa avgiften. Läs mer om hur du ansluter e-faktura: Ansluta Coop Mastercard till e-faktura

Vad kostar det att ta ut kontanter med Coop Mastercard?
Vid kontantuttag och köp av valuta både i Sverige och utland så tillkommer en avgift på 1,5% av uttaget belopp (lägst 35 kronor) med Coop Mastercard. Om du tar ut kontanter i samband med ett köp i en Coop-butik som har möjlighet att ge ut kontanter så tillkommer ingen avgift. Observera att kontantuttag eller köp av valuta inte är bonusgrundande.

Varför går det att övertrassera Coop Mastercard och varför har jag fått en övertrasseringsavgift? 
En avgift för övertrassering läggs endast på när man går över sin kreditgräns. Det kan hända till exempel om ränta ska dras i samband med fakturasammanställningen och det inte finns tillräckligt med utrymme på kortet. Men finns det alltid ett tillgängligt belopp på kortet så är risken liten att man blir övertrasserad och därmed behöver man inte betala en sådan avgift.

För fullständiga villkor och priser se kortvillkoren på coop.se
Coop Mastercard Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.