Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Så här läser du din faktura för Coop Mastercard

Vad betyder de olika ränteposterna på min faktura från EnterCard och kontoutdraget från MedMera Bank? 
Om du har delbetalat din skuld på ditt gamla kort så har det räntebärande saldot förts över till ditt nya Coop Mastercard-kort som är utgivet av EnterCard.
Den ränta som visas på ditt kontoutdrag från MedMera Bank gäller för din skuld du hade under perioden 1 februari – 28 februari.
Den ränta som visas på din faktura från EnterCard gäller för den skuld du haft på kontot under perioden 1 mars – 8 mars.

Förklaring hur MedMera Bank beräknar/debiterar ränta och hur EnterCard beräknar/debiterar ränta
MedMera Bank räknar ränta per hel månad och kommer på kontoutdraget i mars redovisa ränta för perioden 1-28/2.
EnterCard räknar ränta fram till fakturans brytdatum. På kontoutdraget i mars kommer EC debitera ränta från 1-8/3 på den räntebärande skulden. Om kunden inte betalat in något i mars kommer EnterCard alltså debitera 8 dagars ränta på den räntebärande skulden.
Vid nästa brytdatum i april kommer EnterCard räkna ränta från 9/3-5/4.
Den ej räntebärande skulden från MedMera Bank kommer EnterCard börja räkna ränta på från 2/4 om skulden inte betalats innan dess.

Förklaring av olika överföringsposter på EnterCard fakturan
ÖVERF. RÄNTEBÄRANDE SALDO: det saldo som är räntebärande. Det vill säga om kunden har delbetalat sin skuld (mot ränta) hos MedMera Bank så avser denna post den räntebärande skulden.
ÖVERFÖRING AV SALDO: det saldo/skuld som inte är räntebärande. T ex transaktioner som kunden gjort med sitt kort i februari som har förfallodatum per den 1a april
RÄNTA på EnterCard-faktura: eventuell ränta för perioden 1-8 mars 2019.
Coop Mastercard Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.