Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Så här läser du din faktura från Coop Mastercard

När sammanställs fakturorna från Coop Mastercard?
Fakturorna från Coop Mastercard sammanställs runt den 8:e varje månad och skickas mellan den 15:e-21:a. Förfallodatumet är den 1:a månaden efter. Fakturan redovisar alla bokförda inköp gjorda med kortet under perioden mellan fakturasammanställningarna. Exakta datum kan variera på grund av helgdagar.

Tips är att ansluta e-faktura via din internetbank så får du fakturorna snabbare och då betalar du ingen avgift (29 kronor för pappersfaktura). Sök på Coop Mastercard.

Skulden på min faktura stämmer inte överrens med skulden på Mitt Coop Mastercard / Coop Mastercard-appen?
Beloppet som står vid "Betala hela beloppet" är den totala skuld som du har utnyttjat av krediten inklusive ränta och eventuella avgifter per den dagen som fakturan sammanställdes. Skulden som du ser när du loggar in på Mitt Coop Mastercard eller i Coop Mastercard-appen är den aktuella skulden vid inloggningstillfället.

Skulden på fakturan och din aktuella skuld kan variera eftersom om du handlar med ditt kort efter att fakturan sammanställdes så blir den aktuella skulden högre. Betalar du in din totala skuld på fakturan får du ingen räntekostnad.

När kommer första fakturan från Coop Mastercard (EnterCard)?
I mitten av mars skickas din första faktura från EnterCard. Denna faktura innehåller din överflyttade skuld från MedMera Bank samt de transaktioner som är bokförda mellan 4-8 mars. Det är denna faktura du ska betala. Observera att det är nytt bankgironummer och nytt OCR-nummer på EnterCard-fakturan. Fakturorna sammanställs runt den 8:e varje månad och skickas mellan den 15:e-21:a. Förfallodatumet är den 1:a månaden efter.

Ska jag betala kontoutdraget från MedMera Bank?
Vi skickade även ett kontoutdrag från MedMera Bank i mars. Detta kontoutdrag är enbart en redovisning av dina transaktioner under februari och bokförda transaktioner till och med 3 mars och du ska inte betala denna, vilket också framgår på kontoutdraget..

Vad betyder de olika ränteposterna på min faktura från EnterCard och kontoutdraget från MedMera Bank? 
Om du har delbetalat din skuld på ditt gamla kort så har det räntebärande saldot förts över till ditt nya Coop Mastercard-kort som är utgivet av EnterCard.
  • Den ränta som visas på ditt kontoutdrag från MedMera Bank gäller för din skuld du hade under perioden 1 februari – 28 februari.
  • Den ränta som visas på din faktura från EnterCard gäller för den skuld du haft på kontot under perioden 1 mars – 8 mars.

Förklaring hur MedMera Bank beräknar/debiterar ränta och hur EnterCard beräknar/debiterar ränta
MedMera Bank räknar ränta per hel månad och kommer på kontoutdraget i mars redovisa ränta för perioden 1-28/2.
EnterCard räknar ränta fram till fakturans brytdatum. På kontoutdraget i mars kommer EnterCard debitera ränta från 1-8/3 på den räntebärande skulden. Om du inte betalat in något i mars kommer EnterCard alltså debitera 8 dagars ränta på den räntebärande skulden. Vid nästa brytdatum i april kommer EnterCard räkna ränta från 9/3-5/4. Den ej räntebärande skulden från MedMera Bank kommer EnterCard börja räkna ränta på från 2/4 om skulden inte betalats innan dess.

Förklaring av olika överföringsposter på EnterCard fakturan
  • ÖVERF. RÄNTEBÄRANDE SALDO: Det saldo som är räntebärande. Det vill säga om du har delbetalat din skuld (mot ränta) hos MedMera Bank så avser denna post den räntebärande skulden.
  • ÖVERFÖRING AV SALDO: Det saldo/skuld som inte är räntebärande. Till exempel transaktioner som du gjort med ditt kort i februari som har förfallodatum per den 1 april. 
  • RÄNTA på faktura från Coop Mastercard (EnterCard): eventuell ränta för perioden 1-8 mars 2019.
Coop Mastercard Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.