Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur ska Coop Mastercard användas?

Vi har på gamla Coop-kortet kunnat automatiskt betala in 10000kr och sedan handla tills pengarna är slut.

Med nya kortet får vi en faktura den 15e på minussaldot vi har då, med förfallodatum sista i månaden. Då får vi alltså en faktura på c.a 5000kr, spenderar ytterligare 5000 innan e-fakturan betalas och börjar nästa månad på minus 5000kr, efter halva den månaden är kreditgränsen uppnådd och vi måste vänta en halv månad på att den nya fakturan på 10000 kr ska betalas. Sedan börjar cykeln om.

Vi vill ju självklart inte behöva gå in och manuellt ändra betaldatum på varenda faktura, banken betalar den automatiskt på förfallodagen.

Så vad jag kan se så finns det inget sätt att ha detta kort och få hela det belopp man är skyldig i när månaden är slut betalt då månaden är slut?

Hur är det tänkt att kortet ska användas? Att man inte ska ha det belopp som man vill göra av med som kreditgräns? Måste vi byta från Coop nu?

Kommentarer

 • Hej Johan,
  Då fakturan sammanställer dina köp gjorda med kortet en gång i månaden kan den aktuella skulden vara ett högre belopp än vad som står på e-fakturan. Det är möjligt att ändra beloppet som betalas på e-fakturan och på så sätt betala ett högre belopp för att frigöra mer kreditutrymme.

  Vi rekommenderar att höja kreditgränsen till ett belopp som passar er månadsomsättning. På så sätt kan ni ha tillräckligt med kreditutrymme så att ni kan handla med korten och inte behöva göra extra inbetalningar. Du kan ansöka om att höja kreditgränsen på Mitt Coop Mastercard eller i Coop Mastercard-appen.

  Det är även möjligt att göra extra inbetalningar till Coop Mastercard för att frigöra mer kreditutrymme genom att använda dina inbetalningsuppgifter. Det är alltid samma OCR- och bankgironummer och dessa hittar du på Mitt Coop Mastercard eller på e-fakturan. Tänk på att inte betala in mer än kreditgränsen.

  Hälsningar
  Coop Mastercard
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.