Till senaste kommentaren

Vad är den gröna avlagringen på balkongen?

Hej, vet ni vad det gröna på balkongräckena är? Mögel eller alger? Hur ska jag ta bort det, bor på 9:an och det vore nog inte så populärt om jag börja skrubba med vatten och såpa som hamnar på våningarna under. Sen om det är mögel så kanske det inte vore så bra heller. Vill gärna bli av med det för det är hemskt fult.

Kommentarer

 • Hej Kerstin!

  Tack för din fråga! Det är alger.

  Urklipp från webben;

  "Det enklaste sättet att bli av med alger är med gammal hederlig manuell rengöring. Skrubba med borste och såpa och noggrann detaljputsning med en tandborste gör oftast susen.
  Rengöringen ”för hand” är grundstenen i bekämpning av alger men du bör komplettera med ett riktigt algborttagningsmedel för att även få bort eventuella sporer som kanske inte syns.
  Enklast är att köpa ett medel för algborttagning och sedan applicera på alla de ytor som är i riskzonen för alger. Med någon form av spruta går det hela snabbt och blir jämnt fördelat. De allra flesta medel för bekämpning av alger ska helst få verka under en längre tid innan du kan fortsätta rengöringen. Det kan alltså vara bra att applicera algborttagningsmedlet innan en semester eller liknande".

  "Algborttagningsmedel hittar du i välsorterade bygg-, färg- och trädgårdsvaruhus. Några varianter av algborttagningsmedel på marknaden är Algosol, Fulstopp, Tercol och GrönFri. Gemensamt för dessa och andra medel är att de är relativt kraftfulla, följ därför doseringsanvisningar noga."

  Bifogar en länk från Vi i Villa/Tvätta bort alger

  Med vänlig hälsning

  Kundvärd

  Elisabeth Kundvärd

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.